İzmir'de 83 göçmen kaçarken yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesinde polis tarafından yapılan bir operasyon sonrasında 83 düzensiz göçmen yasa dışı yollarla kaçmak isterken yakalandı.

GÜNDEM 12.08.2019, 10:58
İzmir'de 83 göçmen kaçarken yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesinde polis tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonrasında yeni bir göçmen vakası daha meydana geldi. Bir süredir polisin almış olduğu ihbarları değerlendirmesinin ardından yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmak isteyen göçmenler kaçamadan kıskıvrak yakalandılar. 

83 göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik helikopteri tarafından Dikili ilçesinde bulunan Bademli Önü ve Hayıtlı Koyu üzerinde yapılan kontrollerde bir hareketliliğin tespit edilmesi dikkat çekti. Bunun üzerine koya bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonun ardından lastik bir Betgaranti botun içerisine sıkışmış göçmenlerin tespit edilmesi polis ekiplerini de harekete geçirdi. Bölgeye kısa sürede Sahil Güvenlik Botları sevk edildi. Ardından düzensiz göçmenler bu botlara alınarak tekrar kıyıya çıkartıldı. 

Yapılan ilk incelemelerin ardından göçmenlerin Afganistan uyruklu oldukları öğrenildi. 38'i çocuk olmak üzere toplam 83 adet düzensiz göçmen ele geçirildi. Konu hakkında soruşturma devam ediyor. Düzensiz göçmenlerin işlemleri yapıldıktan sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildikleri öğrenildi. 

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202