İzmir Barosu’ndan Protesto; ''BEDEL ÖDETECEKSİNİZ BURADAYIZ''

İzmir Barosu, Konak İlçe Seçim Kurulu’nun reddettiği Genel kurul seçimlerinin yapılacağı Kültürpark 3 No’lu Hol önünde toplanarak kararı protesto etti. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Biz sandık diyoruz, siz sandığı kaçırıyorsunuz. Cumhuriyetin, demokrasinin değerlerini dokunmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

GÜNDEM 17.10.2020, 17:30 Ecem Atabay
İzmir Barosu’ndan Protesto; ''BEDEL ÖDETECEKSİNİZ BURADAYIZ''

İzmir Konak 1.İlçe Seçim Kurulu, 1. İdari Mahkemesi’nin İzmir Barosu'nun genel kurulunun ertelenmesine ilişkin yürütmenin durdurulması kararını tanımadı. İzmir Barosu, genel kurulunun yapılacağı Kültürpark 3 No’lu Hol önünde toplanarak karara tepki gösterdi ve genel kurulun yapılamadığına dair tutanak tuttu.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; Programa, avukat olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ve Murat Bakan da yer aldı.

Emniyet Müdürlüğünün seçimin yapılmaması için 3 No’lu Hol’ün önüne set ve polis yerleştirdiğine dikkat çeken İzmir Barosu Başkanı ve Çağdaş Avukat Grubu Başkan adayı Özkan Yücel, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Açık havada genel kurulunu yapan ilk baro onurunu yaşıyoruz. Genel kurul yapamazsınız, çoğunluğu sağlayamazsınız dediler. Ama İzmir Barosu şu meydanları doldurmuş durumda. Hukukun çivisi çıktı. Bugün avukatlık ile ilgili genel kurulu seçimlere tanımayanlar, yarın genel ve yerel seçimleri hükümlerini tanıyamayacaklar. Baskıların alabildiğince olduğu günleri yaşıyoruz. Soma’dan Ankara’ya yürüyen işçilerin tutuklandığını duyduk. Yazıklar olsun size!” diye konuştu.

BEDEL ÖDETECEKSİNİZ BURADAYIZ

Yücel konuşması şu şekilde sonlandırdı: “Uzun süredir, totaliter, faşizmin ayak sesleri geliyor. Seçme ve seçilmenin önüne siyasi iktidar tarafından setler konuluyor. Bu kararları verilmesi için hakimlerin hakimlik mesleğini hatırlatarak, ‘biz bu kararı tanımıyoruz’ dedik. Ve bu kararı tanımayan ilk baro olduk. Laik ve cumhuriyet temeller bağlı olarak bu mücadeleye devam edeceğimize, aslı boyun eğmeyeceğimize buradan yeniden dile getirmek istiyoruz. Asla yalnız yürümeyeceğiz, asla yalnız yürümeyeceğimizin farkındayız. Ankara’daki o küçük tek adam dedi ki, ‘sizin illerde desteğiniz’ yok dedi. Biz de ‘sandık koyun da kimin kaybettiğini görelim’ dedik. Biz sandık diyoruz, siz sandığı kaçırıyorsunuz. Cumhuriyetin, demokrasinin değerlerini dokunmasına asla izin vermeyeceğiz. Bedel ödeteceksiniz buradayız.”

BİZ GENEL KURULUMUZU HER HALÜKARDA YAPACAĞIZ

Genel kurulun, iptalinin eşitlik hukukuna aykırı olduğunu ve bunun için yapılan mücadeleyi anlatan Cumhuriyetçi Avukat Grubu Başkan Adayı Mustafa Çetin de, “Biz bu davayı açarken birçok arkadaşımız bizimle dalga geçti, ‘hukuktan ne bekliyorsunuz diye. Biz çözemesek bile tarihe not düşeriz dedik. Biz genel kurulumuzu her halükarda yapacağız. Süreci Pazartesi günü yeniden başlatıp Kasım ayı içerisinde seçim çalışmalarımıza sürdüreceğiz. Farklı görüşlerimiz ama oncu, buncu olmadan ortak sorunlarımızda birlikte hareket etmeyi anlamış olduk” dedi.

GURUR DUYUYORUM

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, “Bedeli ne olursa olsun İzmir Barosu’na mensup bir avukat olarak baronun vermiş olduğu bu mücadeleden gurur duyuyorum. Her mahkeme kararının altına bir gerekçe oluşturulabilir. Ancak hukukta normalar hiyerarşisi vardır. Yasalar tüzüklerin, yönetmeliklerin ve genelgelerin üzerindedir. Uygulanması gereken yasadır. Yasa hükümlerine göre de bu gün ve yarın genel kurulun yapılması gerekiyordu. İzmir Barosu’nun baroların dizayn edilmeye çalışılmasının başlamasıyla birlikte bu mücadelede bir önderliği oldu. Dolayısıyla İzmir’e daha farklı bakılıyor olabilir. Ama bugün burada her görüşten avukat meslektaşlarımız var. Bu birliktelik ve kenetlenme bu anlayışa izin vermeyeceğimizi açıkça gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202