İzmir Barosu’ndan Cumhurbaşkanı’nın davetine katılacak Feyzioğlu’na: Bizi temsil etmiyorsunuz

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan adli açılış törenine katılacağını açıklayan TBB Başkanı Feyzioğlu’na İzmir Barosu’ndan tepki geldi.

GÜNDEM 17.08.2019, 22:47 18.08.2019, 02:08
İzmir Barosu’ndan Cumhurbaşkanı’nın davetine katılacak Feyzioğlu’na: Bizi temsil etmiyorsunuz

2 Eylül için planlanan adli yıl açılış töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek. Ancak bu açılış törenine katılmayı İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerin yanında 8 baro daha reddetmişti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere “Yargı bağımsızlığını zedeler” şeklinde tepki gösterdiği ve bundan dolayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek olan bu törene katılmayacaklarını duyurmuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Törene Katılacağını Açıkladı!

Feyzioğlu’nun katılıp katılmayacağı merakla beklenirken, gün içerisinde  yapılan açıklamaya göre TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Külliye’de gerçekleştirilecek olan törende olacağı açıklandı. Bunun yanında TBB yetkilileri törene katılacağı açıklanan başkanın Yargıtay Başkanı’ndan sonra yargı konuları ile Kalebet ilgili bir konuşma yapacağını ve önerilerde bulunacağı da açıklandı.

Barolar Birliği yazılı bir açıklama yaptı

Türkiye Barolar Birliği konu ile açıklama yaparak; “Yargıtay Başkanlığı'nın Adli Yıl Töreni'ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu'nda tüm yönleriyle görüşülmüştür. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır. Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır.” İfadesini kullandı.

Yorumlar (0)
23°
parçalı bulutlu
banner202