İzmir Barosu "Özgür Kürsü"den halka seslendi

İçlerinde İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesinin de olduğu 26 adalet ve hukuk çalışanı, İçişleri Bakanlığı'nın haklarında görevlerinden uzaklaştırılması kararı çıkardığı Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinin seçimle gelmiş başkanları yerine kayyumların atanmasına ilişkin İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapma hazırlığındayken gözaltına alındılar

GÜNDEM 22.08.2019, 17:56
İzmir Barosu "Özgür Kürsü"den halka seslendi

Gözaltına alınanlar İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ile Baro Yönetim Kurulu üyelerinin çabaları sayesinde sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

İzmir Barosu bu yaşananlara ilişkin İzmir Barosu önünde kurdukları ve Özgür Kürsü adını verdikleri yerden serbest bırakılan hukuk ve adalet görevlilerinin de katıldığı basın açıklamasında hükümet kanadının kendilerine muhalif insanları sindirme gayesiyle gerçekleştirdikleri eylemlerden bir başkasını yaşadıklarını bildirdi ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılarak cezalandırılması istenildi.

Kayyum demek darbe demektir

Betsidney style="font-size:12px;">Baro adına kürsüden konuşan Başkan Yücel, iktidarın muhalifleri sindirme gayesinde olduğunu ve bu amaçta çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirterek ülkenin her bir yanına kayyum atanması karşısında gösterilen tepkilerin ve basın açıklamalarının devamlı baskı ve polis şiddetiyle bastırılmayı çalışıldığını dile getirdi. Kayyum atanması uygulamalarını demokrasiye vurulmuş bir darbe olarak nitelendirdiklerini söyleyen Yücel, toplumun her kesiminden insanların, muhaliflerin açıklama yapma hakkının olduğunu ve bunun en tabii demokratik bir hareket olduğunu düşündüklerini ve bunu değerli bulduklarını belirtti. Yücel son olarak, sabah saatlerinde İzmir Adliyesi önünde kayyum atamalarına karşı yapacakları basın açıklaması esnasında gözaltına alınan arkadaşlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202