İzmir Barosu'na teşekkür dilekleri

İzmir Barosu'nun Kaz Dağları konusunda yaptığı başvuruyu değerlendiren Kanada Başbakanlık Ofisi, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'e teşekkürlerini iletti.

GÜNDEM 18.08.2019, 11:15 18.08.2019, 11:26
İzmir Barosu'na teşekkür dilekleri

Kanadalı Alamos Altın Şirketi'nin, Kaz Dağları'nda devam eden faaliyetlerine ilişkin İzmir Barosu tarafından gönderilen mektup, M. Bredeson (Kanada Başbakanlık Ofisi İletişim Müdürü) tarafından Uluslararası Ticareti Çeşitlendirme Bakanı James Gordon Carr'a sunduğu ve Bakan Carr'ın konuyu değerlendireceği bildirildi.

Kanada Başbakanlık Ofisi yaptığı açıklama da Başbakan Justin Trudeau'nun İzmir Barosu tarafından Kaz Dağları'nda yapılan çalışmalardan duyulan kaygıdan dolayı son derece memnun olduğu ve İzmir Barosu'na teşekkürlerini ilettiği Oslobet sunuldu.

İzmir Barosu, Kaz Dağları'nda yürütülen faaliyetler için Barolar ve Siyasi Partilerden destek istemişti

14 Ağustos tarihinde İzmir Barosu'nun yaptığı girişim ile, Kaz Dağları'nda Kanadalı bir şirketi olan Alamos tarafından yürütülen altın arama faaliyetleri hakkında Kanada Başbakanlık Ofisi, Siyasi Partiler ve Kanada Barosuna mektup yollayarak; bölgede yürütülen faaliyetlerin durdurulması için destek talebinde bulunmuştu. İzmir Barosu, Kaz Dağları bölgesinde çevre katliamı için hukuki girişimlerde bulunmayı hedefliyor.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202