İzmir Barosu'na Bir Tepki Daha

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, İzmir Barosu’nun Barış Pınarı Harekatı’na yönelik yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

İzmir Barosu'na Bir Tepki Daha

İzmir Barosu, Barış Pınarı Harekatı hakkında yayınladığı bildiri yüzünden tepki çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İzmir Barosu, devam etmekte olan Barış Pınarı Harekatı hakkında bir açıklama yapmıştı. Yapılan açıklamada, “Terörü Lanetliyor ve Yurttaşlarımıza Baş Sağlığı Diliyoruz. Kuzey Suriye'de sürdürülen askeri harekat sırasında 4 askerimiz şehit olmuş, Nusaybin’e atılan havan topu nedeniyle 8 sivil yurttaşımız yaşamını yitirmiş ve onlarca yurttaşımız da yaralanmıştır. İzmir Barosu Anayasal bir hak olan barışın yanında durduğu gibi, insanlık değerlerinin düşmanı olan her türlü terör eyleminin de tam karşısındadır. Masum sivilleri açıkça hedef alan bu terör eylemini lanetliyoruz. Söz konusu terör eyleminin failleri derhal bulunmalı ve bağımsız yargı önünde en sert şekilde cezalandırılmalıdır. İzmir Barosu, yurttaşların can güvenliğinin sağlanması ve sorumluların gereken cezaları alması için üstüne düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırdır. Bu vesile ile operasyon esnasında yaşamlarını yitiren şehitlerimize ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

Farklı kesimlerden tepki çeken açıklamaya bir tepki de İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan geldi. Grup adına basın açıklaması yapan Avukat Mustafa Çetin, ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle, PKK, YPG VE PYD terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini açıkladı.

Başlatılan harekatın uluslararası hukuka uygun olduğunu ve İzmir Barosu’nun açıklamalarını protesto ettiklerini belirten Çetin, “İzmir Barosu Yönetim Kurulu, harekatla ilgili 'savaşa son verin' şeklinde açıklama yapmıştır. Açıklamada, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözüne atıfta bulunulmuştur. Böyle bir açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Savaş, devletlerin birbirlerine karşı ordularıyla giriştikleri silahlı eylemdir. Ordumuz, Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. maddesine uygun olarak, uluslararası barış ve ülke güvenliğimizin korunması için terör ve teröristlere karşı operasyon başlatmıştır. İzmir Barosu yönetiminin büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü hala anlayamadığı ortadadır. Harekata zarar veren bu açıklamadan dönmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)
23°
parçalı az bulutlu
banner202