İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Dört Yaşında!

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin kuruluşunun dördüncü yılında İzmir Adliyesi içinde bulunan Merkez önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

GÜNDEM 14.02.2020, 13:53 14.02.2020, 18:56
İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Dört Yaşında!

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi, çocuk hakları ve çocukların yargılanması ile ilgili gelişme ve süreçleri takip etmek, risk altındaki çocukların etkili bir şekilde korunmasını sağlamak, tutukevi ve cezaevi gibi kurumlarda tutulan çocukların koşullarının iyileştirilmesinde gözlemleyici çalışmalar yapmak, çocukları ve toplumu çocuk hukuku konusunda bilgilendirmek, resmi ve özel kuruluşlara çocukların yararına olacak şekilde bilgilendirme yapmak ve işbirliği ile çocuğun üstün yararını kurmaya ve korumaya çalışmak üzere, dört yıl önce bugün kurulmuştur.

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi, İzmir Adliyesi 3.kat B Blok 331 numaralı odada, merkeze gelen telefon ve yüz yüze başvuruları, birimde görevli ve gerekli eğitimi almış bir avukat ve iki stajyer avukat tarafından değerlendirip, gerekli danışmanlık hizmetini vererek süreci başlatmaktadır. Gerek mağdur, gerek suça sürüklenen çocuk, gerekse ailelerinin sadece bir telefon kadar yakınında olan İzmir Barosu, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman yanında olmuş, sadece İzmir merkezde değil, tüm ilçelerde ve hatta yurt genelinde gerçekleşen adli vaka ve başvurular üzerine süreci başlatan, başlamış süreçlerin takipçisi olan bir kurum olmuştur.

Maalesef çocuklar,  toplumsal nedenlerle ya bir suçun faili ya da bizzat mağdurudur. Suça sürüklenen çocukların da adalet sisteminden en az zararla çıkmalarına dair hukuki mücadele veren Merkez, bu sebeple çocukların taraf olduğu tüm yargılamalarda onarıcı adalet sisteminin uygulanması yönünde çabalamaktadır. Merkez, suça sürüklenen çocukların infaz kurumunda geçirdikleri süreci takip ederek, onlara ihtiyaç duydukları hukuki desteği sağlamanın yanı sıra, infazda geçen sürenin hukuka uygun bir şekilde yürütülüp yürütülmediğinin de takipçiliğini yapmaktadır. 

Mücadele ve çalışmanın kolektif şekilde devam ettirilmesi amacı ve mağdur çocuklara doğru hukuksal ve bilimsel desteği sağlamak adına, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından, “Çocuk Adalet Sisteminde Avukatın Rolü” adlı meslek içi eğitim çalışmaları yürütülerek, yüzlerce avukata eğitim verilmiş olup, bu eğitimler hali hazırda devam etmektedir. Eğitimler ile birlikte,  çocuğun menfaati düşünülerek gerekli adımlar atılmış olup, alınan kararlar ışığında Çocuk İzlem Merkezi’nde sadece bu eğitimi almış avukatlar görevlendirilecektir dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202