İyilik Yaparken Ölüyordu

İzmir’in Çiğli ilçesinde büfe sahibi Hüseyin Bal (28), maddi durumu iyi olmayan çocuklara yardım için düzenlediği festivalde az kalsın ölüyordu.

İyilik Yaparken Ölüyordu

İzmir Çiğli’de yaşayan büfe sahibi Hüseyin Bal, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için bir festival düzenledi. Dün akşam düzenlenen festivalin ilerleyen saatlerinde, yan tarafında bulunan marketin sahipleri Hüseyin Bal’a saldırıda bulundu. Saldırıda Hüseyin Bal darp edilirken, çalışanı Celal Demir sırtından bıçaklandı. Bazı üniversite öğrencilerinin de yaralandığı saldırıda, şahısların dükkana pompalı tüfekle ateş etmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

Tekel büfesi olan Hüseyin Bal isimli esnaf, maddi durumu kötü olan öğrenciler için kitap, kıyafet ve kırtasiye malzemesi yardımını içeren bir festival düzenledi. Dün akşam düzenlenen festivalde, saat 21.00 sıralarında Tekel büfenin yanında bulunan market sahipleri olan M.D. ve kardeşi E.D. yanlarındaki 10 kişi ile Hüseyin Bal’a saldırdı. Saldırıda tekel bayii çalışanlarının da olaya dahil olmasıyla büyüdü. Saldırganların Bal’a bıçak çekmesiyle araya giren Celal Demir olay sırasında sırtından bıçaklandı. İddiaya göre saldırganlardan kaçarak büfeye sığınan Bal ve yanındakilere daha sonra kaldırım taşlarıyla saldırıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, kavgayla alakası olmayan öğrenci B.A’nın kafasına da kaldırım taşıyla vurulduğu görüldü.

Olay gerçekleşirken pompalı tüfekle ateş de edildiği tespit edilen saldırı sonrası, olay yerine polis ekipleri geldi. Hüseyin Bal ve bazı çalışanları hastaneye giderek darp raporu alırken, market sahibi ve saldırıyı gerçekleştirenlerden şikayetçi oldu. Konuyla ilgili olarak saldırganların da Bal’dan şikayetçi olduğu öğrenildi. Saldırgan M.D. götürüldüğü Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinde, kendi marketinin önünde Bahis Siteleri alkol aldıkları için saldırdığını söyledi. Hüseyin Bal ise verdiği ifadede şunları söyledi: “ Üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek sosyal sorumluluk içeren etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de bu etkinliği düzenledik. Güzel bir günün ve akşamın ardından böyle bir saldırı gerçekleşti. Bizi gün içerisinde sürekli bakışları ile taciz eden yan taraftaki esnaf, akşam festivalin bitiş saatlerine doğru farkında bile olmadan arkamdan saldırdı. Sandalyelerle, parke taşları ile bana ve oradaki üniversite öğrencilerine saldırdılar. Herkese barbarca vurdular. Bizim herhangi bir saldırımız, tahrikimiz söz konusu olmadı. Ne olduğuna anlam bile veremediğimiz şekilde öldüresiye dövüldük. Bize bıçaklarla saldırdılar. En son dükkanın içerisine kaçtığımız zaman parke taşları ile camları patlattılar, dükkana doğru silah sıktılar. Bizi polis kurtardı, polis kurtarmasaydı belki ölecektik.”

Olayın ardından gözaltına alınan 10 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202