İYİ Parti Libya Lezkeresi kararını verdi

Bugün TBMM'de oylanacak kritik Libya tezkeresine İYİ Parti hangi yönde karar vereceğini açıkladı.

GÜNDEM 02.01.2020, 14:11 02.01.2020, 14:16 Melis Tekin
İYİ Parti Libya Lezkeresi kararını verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün saat 14.00'da TBMM Genel Kurulu'nda oylanacak 'Libya Tezkeresi'ne hayır oyu vereceklerini açıkladı.


İYİ Parti Lideri Akşener, Türkiye'nin Suriye'de olduğu gibi bir Arap iç savaşının parçası olmaması gerektiğini belirterek, söz konusu tezkerenin ülkenin güvenliği açısından tehdit oluşturacağını dile getirdi.


Meral Akşener'in  açıklamalarının satır başları şunları kaydetti:

Başkanlık divanımız milletvekillerimize bu konuda bir tavsiye kararı bildirdi. Oy birliğiyle bu tezkereye İyi Parti olarak ‘Hayır’ oyu vermeye, bunun milli güvenliğimizi tehdit altına alacağımıza dair ‘hayır’ oyu vereceğimizi söylemek isterim. Bütün bunların sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’dir.

Bugün bir kere daha anladık ki kuvvetle anladık ki Türkiye’nin iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka çaresi yoktur.

Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaretinde kendisine şahsen hem ben hem de Ümit Özdağ, Musa Dervişoğlu, Ahmet Erozan’ın katıldı bir toplantı yaptık. Bu arkadaşlarımız tek tek soru sordular. Önemli bir soru vardı çerçevesi nedir? Bu ucu açık bir tezkere midir? Sayın Bakan’ın verdiği cevap ‘evet’ oldu.

Buna yönelik tedbir alınmış mıdır’ ikinci, soruydu. Erdoğan’ın canı istediği gibi davranış tavır ve içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendirdik.

Yorumlar (0)
23°
parçalı az bulutlu
banner202