İşte koronavirüsten korunma yöntemleri!

Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılmaya başlayan koronavirüs tehdidi sürüyor. Peki koronavirüsten nasıl korunulur ? İşte dikkat etmeniz gereken basit ama etkili hijyen kuralları...

GÜNDEM 27.02.2020, 10:55 27.02.2020, 15:19
İşte koronavirüsten korunma yöntemleri!

Koronavirüsü Çin'in Wuhan eyaletinden yayılıp öncelikle Çin'i ve sonrasında tüm dünyayı tehdit eden bir hale dönüştü. 27 Şubat itibarıyla 44 ülkeye yayılan ölümcül koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 801'e yükseldi. Koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı ise 82 bin 100'ü geçti. 

Peki koronavirüsünden nasıl korunulur, en etkili korunma yöntemleri nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü, insanların şu an için belirli bir tedavisi veya aşısı olmayan virüse maruz kalmaktan ve bulaşmasını azaltmak için basit önlemler almasını öneriyor. Koronavirüsten korunma yöntemleri şu şekilde sıralanıyor:

-Ellerinizi sık sık alkol bazlı bezle silin veya ılık su ve sabunla yıkayın.

-Hapşırırken veya öksürürken ağzınızı ve burnunuzu kapatın.

-Ateşi olan veya öksüren bir kişiyle yakın temastan kaçının.

-Ateşiniz, öksürüğünüz varsa ve nefes almakta zorluk çekiyorsanız hemen bir sağlık merkezine görünün ve seyahat ettiyseniz bu bilgileri de paylaşın.

-Çiğ ve az pişmiş hayvansal besinlerden kaçının.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜSE RASTLANMADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ''Risk kapıya geldi, son derece önemli. Bölgemizde her geçen gün artıyor yayılım. Tedbirlerimizi almamız, sınırdan girişleri önlememiz gerekiyor. 4 sınır kapısında sahra hastaneleri oluşturacağız. Şu ana kadar Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadı. Bu, rastlanmayacağı anlamına gelmez'' ifadelerini kullandı.

MASKE TAKMALI MIYIZ?
Bakan Koca, herkesin cevabını merak ettiği "Maske takmalı mıyız?" sorusuna şöyle yanıt verdi: 



"Bu enfeksiyon grip gibi bulaşıyor. Özellikle şu dönemde kişisel hijyen ve el yıkama çok önemli. 2 hafta önce yüzde 17 geçen hafta yüzde 19'a yakın hasta sayısında azalma gördük. Herkesin maske kullanmasına gerek yok ama gribi olan, soğuk algınlığı belirti ve bulguları olanlar bulaştırmamak üzere maske kullanmalı."

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202