Irak ve Suriye Tezkeresi Resmî Gazete’de Yayımlandı

Suriye ve Irak’a yapılan sınır ötesi operasyon hakkında Cumhurbaşkanı’na verilen zamanın 1 yıl uzatılması konusundaki tezkere Resmî Gazete’de yayımlandı.

GÜNDEM 10.10.2019, 02:40
Irak ve Suriye Tezkeresi Resmî Gazete’de Yayımlandı

TBMM Genel Kurulu’nda onaylanan Irak ve Suriye tezkeresinde, Türkiye’nin güney kara sınırına komşu olan bölgelerde gerçekleşen olayların ve devam eden çatışmaların milli güvenlik noktasında risk barındırdığı ve karşı karşıya kalınan tehdidin şiddetini artırarak devam ettiği belirtildi.

Tezkerede ayrıca Türkiye’ye komşu olan Irak’ın toprak bütünlüğünün, birliğinin ve dengesinin sağlanmasına ve korunmasına ehemmiyet verildiği, bunun yanı sıra Irak’ta DEAŞ ve PKK’nın varlığını sürdürüyor olmasının etnik kökenli ayırıcı girişimlerin olduğuna ve bunun bölgesel sulha ve ülkemizin güvenliği bakımından tehdide yol açtığına değinildi ve ‘’ PKK-PYD-YPG-DEAŞ öncelikli olmak üzere hala var olan terör örgütleri, Türkiye’ye karşı eylemlerine devam etmektedir.’’ açıklaması yapıldı.

 Türkiye'nin, Suriye sınırları içinde ilan edilen İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde terör çalışmalarının sonlandırılması, huzur, barış ve güvenliğin sağlanması noktasında yükümlülükleri olduğuna dikkat Trbet çekildi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202