Instagram’da yeni akım

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında sosyal medyadan uzak durmak oldukça zor bir hale gelirken, sosyal medya üzerinde milyonlarca kişiyi etkisi altına alan yeni bir akım başladı.

Instagram’da yeni akım

Sosyal medya ve çeşitli yayın organları tarafından her gün empoze edilen güzellik algısı, milyonlarca kişinin hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Ünlü markalar tarafından aşırı zayıf ve sağlıksız modellerin reklam kampanyalarında yer alması, çeşitli tekniklerle Photoshop ile değiştirilmiş fotoğraflar birçok gencin hayatını tehlikeye sokarken, sosyal medya üzerinden ‘’ #normalizenormalbody başlığı altında yeni bir akım başladı.

Instagram kullanıcısı MikZazon tarafından başlatılan akım, kısa sürede oldukça büyük bir ilgiyle karşılandı. Zazon’un, insanların kendi değerlerinin farkına varmaları ve kendi bireyselliklerinin önemini kavramaları adına başlattığı akıma birçok ünlü model de destek verdi. Zazon, büyük beden manken olarak tanınan AshleyGraham ve Isra Lawrence tarafından da desteklenen akımın temel prensiplerini şöyle açıklıyor: ‘’ Her gün Instagram başta olmak üzere gördüğümüz gerçek dışı vücut tiplemeleri artık insanlara inandırıcı gelmiyor. İnsanlar artık fotoğraflarda gerçek hayattan insanlar görmek istiyor. Gerçeklikten uzak olan fotoğraflar çoğu zaman kişide öz benlik saygısını azaltmakla kalmıyor, yanı sıra çeşitli psikolojik hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Ben bu akım ile toplumda oluşturulan sağlıksız ve inandırıcılıktan uzak bir hayat tarzı yerine yolda yürürken gördüğümüz insanların normalleştirilmesini diliyorum.’’

MikZazon tarafından başlatılan akımın şu ana kadar bilinen 2 milyon takipçisi bulunuyor.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202