İnfaz düzenlemesi Meclis'ten geçti! 90 bin kişiye tahliye yolu açıldı!

90 bin kişiye tahliye yolu açan infaz düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

GÜNDEM 14.04.2020, 09:33
İnfaz düzenlemesi Meclis'ten geçti! 90 bin kişiye tahliye yolu açıldı!

İnfaz düzenlemesini içeren Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

AK Parti ve MHP gruplarının ortak hazırladığı düzenlemeye göre, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 30 yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 24 yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını cezaevinde geçirdikten sonra tahliye olabilecek. 

CİNSEL SUÇLAR KAPSAM DIŞI

İnfaz düzenlemesi ile ceza infazında yarı oranında indirime gidildi.  Terör, cinsel suçlar, kadına karşı işlenen suçlar, uyuşturucu imali ve ticareti kapsam dışı bırakıldı. Kasten öldürme, cinsel suçlar, kadına karşı suçlar, uyuşturucu imali ve ticareti, terör suçları ile MİT kanununa ve devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar kapsam dışı tutulacak.

DENETİMLİ SERBESTLİK SÜRELERİ UZATILDI
Yasayla ayrıca, denetimli serbestlik süreleri de 1 yıldan 3 yıla çıkarıldı. 0-6 yaş grubu çocuğu bulunan kadınlar ve 70 yaşını bitirmiş hükümlüler içinse bu süre 4 yıla yükseltildi.

Kadın, çocuk veya 65 yaşını bitirmiş kişilerin cezalarının bir yılını, 70 yaşını bitirmiş kişilerin iki yılını 75 yaşını bitirmiş kişilerin dört yılını konutlarında geçirebilecek. Ağır hastalığı ve engeli olanlar da bu kapsamda değerlendirilecek.

AÇIK CEZAEVİNDEKİLER İZİNLİ SAYILACAK
Yasayla ayrıca, virüs önlemleri kapsamında, açık cezaevlerindekiler 31 Mayıs 2020 tarihine kadar izinli sayılacak. Süre Adalet Bakanı tarafından 2’şer ayı geçmemek üzere 3 kez uzatılabilecek.

Yorumlar (0)
10°
açık
banner202