İNCİRALTI’NIN SON UMUDU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

İnciraltı'nın planlanması konusunda yıllardır verilen sözlerin tutulmadığını ve İzmir tarafından yalnız kaldıklarını söyleyen İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, son umutlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi

GÜNDEM 23.07.2020, 14:07 23.07.2020, 17:11 Ecem Atabay
İNCİRALTI’NIN SON UMUDU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

1991 ylında turizm bölgesi ilan edilen ve o günden bu yana imar planı bekleyen, bu süreçte iki kez EXPO adayı olan İnciraltı’nın planlanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istiyor. İnciraltı Gelişim Derneği çatısı altında birleşen toprak sahipleri seslerini duyurabilmek için İnciraltı'nda bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda, kendilerine verilen sözlerin yıllardır tutulmadığını dile getiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “2013 yılında hazırlanan planlar davalar açılarak iptal edildi. Bugün İzmir; İnciraltı’nı ve biz İzmirli toprak sahiplerini unutmuş, hiç yokmuşuz gibi davranıyor. İzmir bizi görmüyor, duymuyor. Son umudumuz olan, İzmir sevdalısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizi Ankara’dan duymasını ve İzmir’in kadersizliğine son vermesini bekliyoruz” dedi.

BİZLERİ YIKAN BELİRSİZLİK

Yıllardır İzmir’de çalmadıkları kapı kalmadığını vurgulayan Karabulut, “Bize birçok söz verildi ancak hiç birisi tutulmadı. İnciraltı ve Bahçelerarası İzmir’in, ülkemizin toprağıdır ve çok önemli bir değere sahiptir. Beş nesildir kanun ve nizamdan hiç ayrılmayan, ülkesine bağlı İzmirli aileler olarak bizleri yıkan belirsizlik olmuştur. Bu topraklar sadece maddi olarak değil; istihdam ve çevre yönünden de İzmir’e ve ülkemize hizmet edebilecek kapasitededir. Ancak yıllardır tarım yapma imkanı kalmayan kent ormanı karşısı beş bin dönüm arazilerimiz süren belirsizlikle kamuya faydasız ve her geçen gün değerini yitirmesini izlemek kamu vicdanını da yaralamaktadır. İnciraltı'nın, ülkemizin ve İzmir’in nitelikli istihdam yaratacak, yatırım ve yatırımcılara ihtiyacı olduğu bugünlerde acilen, gökdelen imarsız, şehrimize, ülkemize faydalı bir planlama ile kazandırılması başta İzmir’in ve ülkemizin yararınadır” diye konuştu.

İRADENİZE VE BİZE EL VERMENİZE İHTİYACIMIZ VAR

Son umutlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizdeki ve dünyadaki birçok yardım çığlığına kayıtsız kalmayan, ülkemizin gelişimi için canla başla çaba sarf eden, kalbinde İzmir ve İzmirli’nin özel bir yeri olduğuna inandığımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlerin sesini duymasına, yıllardır çözümsüzlük içerisinde bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası planlanması hakkında iradesine ve eline ihtiyacımız var. Sayın İzmir sevdalısı Cumhurbaşkanımız lütfen bize el veriniz.”

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202