İKKB, “Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar” projesi ile geleceğe umutla bakıyor

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Ocak ayı toplantısını Türkan Saylan Sanat Merkezi’nde yaptı. Toplantıda İzmir Valiliği İl Sosyal Etüd Proje Müdürlüğünün önderliğinde İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin birlikte (UCİM) organize ettiği “Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar” projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

GÜNDEM 29.01.2020, 14:48 Buse Erdil
İKKB, “Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar” projesi ile geleceğe umutla bakıyor

Toplantından önce konuşma yapan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, aralık ayı içinde İKKB olarak yapılan etkinlikleri hatırlattı. İKKB çatısı altında yapılan etkinliklerin daha geniş kapsamlı olması için çalışmalar yapmaları gerektiğini belirten Serter, “ Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar projesi ile kadın ve erkek eşitliğini sağlamak için velilere ve çocuklara eğitimler vereceğiz. Dünya üzerinde bütün eşitsizlikler ancak ve ancak eğitimle aşılabilir. İKKB olarak yeni yıla güzel başlamamıza rağmen ülkemizde acı günler yaşanıyor. Elazığ’da gerçekleşen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralıların bir an önce iyileşmelerini diliyorum” diye konuştu.

“Halkın eğitimi bizim misyonumuz”

Projenin bileşenleri ve işleyişleri hakkında bilgi veren Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınları Proje Koordinatörü Tülay Canda, proje eğitim konularının kadınların güçlendirilmesi ve fırsat eşitliği, kadın hakları, kadın sağlığı, aile içi iletişim ve çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi olduğunu söyledi.

Projenin geçen seneki haliyle bu senede İzmir Valiliği tarafından onaylandığını dile getiren Canda, “ Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar projesinin altında çok büyük emek var. İKKB olarak halkı ve çocuklarımıza eğitim vermeyi ve onları bilinçlendirmeyi misyon olarak belirledik ve o doğrultuda ilerliyoruz” diye konuştu.

“Geleceğe umutla bakıyoruz

“Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar” projesi ile bilgilendirmede bulunan önceki dönem İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Eraslan, geçen seneki etkinliklere 25 derneğin katıldığını söyledi. 172 saha çalışanıyla projenin sürdürüldüğünü ifade eden Eraslan, “25 dernek başkanı sahada bizzat çalıştı. Beş farklı ilçede 400’den fazla eğitim verildi. Bu eğitimler bizlerin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor” dedi.

Proje bilgilendirilmesinin ardından yeni yıl ilk toplantısı için pasta kesildi.


Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202