Hürriyet'te İstifa Depremi

Hürriyet gazetesinden peş peşe gelen kovulma haberlerinin ardından bu sefer de bir istifa haberi geldi.

Hürriyet'te İstifa Depremi

Senarist ve oyuncu Gülse Birsel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kovulma haberleriyle gündemden düşmeyen Hürriyet gazetesinden ayrıldığını açıkladı. Birsel yaptığı paylaşımda, “Hürriyet gazetesinden istifa etmeye karar verdiğimi buradan duyururum. Okuyuculardan özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesi bir grup çalışanın işine son verdi. Çalışanlar işten ayrıldıklarını, gazete tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde öğrendi. Gazete, çalışanlarına işten çıkarıldıklarını, evlerine posta yoluyla gönderdikleri tebligatla haber verdi. Bugün işe gelen çalışanlardan bir kısmı, evlerine tebligatın ulaştığını öğrendi. Evde yakını olmayanlar ise muhtarlarını arayarak tebligat sordu.

Çok sayıda gazetecinin kovulmasının ardından, işinden olan gazetecilerden Serkan Ocak durumu sosyal medya hesabından "Gazetecilik hayatımda bunu da yaşamak varmış, mail hesabım kapatılınca Hürriyet'ten kovulduğumu öğrendim. Özetle, kovuldum ey halkım unutma bizi..." ifadeleriyle duyurdu.

Bahsi geçen işten çıkarmaların gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’ın bilgisi dahilinde olmadan gerçekleştirildiği bildirildi. Bilgisi olmadan yapılan bu işten çıkartmaların ardından kulislerde Vahap Munyar’ın istifa edebileceği konuşuluyordu.

Fakat istifa beklenmeyen bir yerden geldi. Ünlü oyuncu ve senarist Gülse Birsel, hürriyetteki görevinden istifa ettiğini kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kamuoyuna duyurdu. Birsel yaptığı açıklamada, “Hürriyet gazetesinden istifa etmeye karar verdiğimi buradan duyururum. Okuyuculardan özür dilerim, ileride başka yazılarla görüşmek dileğiyle. Herkese sevgiler" ifadelerini kullandı. Birsel’in istifa ettiğini duyurduğu paylaşıma çok sayıda gazeteciden destek mesajları geldi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202