Hazır Giyim Kursiyerleri İş Hayatına Adımını Attı

İki ay süren teorik eğitimin ardından kursa katılanlar, önemli sektör firmalarında dört aylık pratik eğitim almak için çalışmaya başladılar.

GÜNDEM 06.09.2019, 16:26
Hazır Giyim Kursiyerleri İş Hayatına Adımını Attı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, İŞKUR, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) işbirliğiyle tanzim edilen Meslekî Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) dâhilinde altmış kişiye hazır giyim kursu verildi. Çamdibi, Gaziemir ve Bayraklı merkezlerinde düzenlenen kursta recme makinesi, overlok operatörlüğü ve düz dikiş hususlarında eğitim verildi. İki ay süren teorik eğitimin ardından kursa katılanlar, önemli sektör Klasbahis firmalarında dört aylık pratik eğitim almak için çalışmaya başladılar.

Konu hakkında bir açıklama yapan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, konfeksiyon ve hazır giyim sektörünün büyük bir istihdam alanı yarattığını ve Türkiye'de bu alanda çalışan iki milyon kişinin bulunduğunu belirtti. Öte yandan tekstilin ihracatta da mühim bir saha olduğunu belirten başkan, mezkûr projeyle birlikte devlet, işveren ve işçinin kazançlı çıkacağını duyurdu.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202