'Hastanede öldükten sonra organları çalındı' iddialarına yanıt!

17 yaşındaki Rus turist Sofya Lanshakova'nın hastanede öldürüldükten sonra organlarının çalındığına yönelik iddiaların gündemi meşgul etmesinden sonra il sağlık müdürlüğünden yalanlama geldi.

GÜNDEM 30.08.2019, 15:58
'Hastanede öldükten sonra organları çalındı' iddialarına yanıt!

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür tarafından son zamanlara gündemi meşgul eden bir iddia hakkında açıklama yapıldı. Hastanede 17 yaşındaki rus turist Sofya'nın öldürüldükten sonra organlarının çalındığı iddia edilmişti. Bu korkun iddia gündemi meşgul ederken konu hakkında ilk kez açıklama yapıldı. Organların inceleme yapılmp Kurumu'nda tutulduğu belirlendi. 

Baba korkunç iddia ile televizyona çıktı

17 yaşındaki rus turistin 13 Temmuz tarihinde yemek yedikten sonra midesinden hastalandığı öğrenildi. Mahallede bulunan sağlık ocağında müdahale edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Ancak doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen Safirbet kurtarılamadı. Ardından ceset üzerinde inceleme yapmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Kızını kaybeden acılı baba ise Rus televizyonuna katılarak korkunç bir iddiada bulundu. Kızının gittiği özel hastanede doktorlar tarafından öldürüldüğünü ve daha sonra organların alınarak karaborsada satıldığını iddia etti. Kızının apandisit yüzünden fenalaştığını ancak kızının cesedinin teslim edilmesinden sonra rahmi ile bazı organlarının eksik olduğunu iddia etti. Yetkililer tarafında ise kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için organların bazılarının alındığı ve Adli Tıp Kurumu'nda inceleme yapmak üzere saklandığı belirlendi. 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202