Görüntüler Zanlıyı Ele Verdi

İki kadının öldürüldüğü, bir kadının ise hala kayıp olduğu olaylara ilişkin yapılan araştırmalar sonucu, incelenen görüntüler şüpheliyi ortaya çıkarttı.

Görüntüler Zanlıyı Ele Verdi

İzmir'de 2 Nisan'da kaybolan Özlem Akusta'nın kredi kartıyla para çekilmesi sırasında bankamatik kamerasının kaydettiği görüntüler, parayı çeken kişi ile şüpheli Yunus Kahraman'ın aynı parmak ve el yapısına sahip olduğunu ortaya çıkardı.

İzmir'de 2 kadının öldürülmesi ve bir kadının da bir yıl önce kayıplara karışmasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelinin Yunus Kahraman olduğu ortaya çıktı. İlk olay 1999'da yaşandı. Yunus Kahraman, yakın arkadaşı Volkan Kırlı'nın ablası Nilgün Kırlı'nın yanında çalışmaya başladı. Kasadan para çalındığını fark eden Nilgün Kırlı, şüphelendiği Kahraman'ı işten çıkardı. Ardından Yunus Kahraman evine ışıklıktan girdiği Kırlı'yı öldürdü.

Ardından İzmir'de 2 Nisan 2018'de Özlem Akusta isimli kadınla ilgili kayıp başvurusu yapıldı. Aile Akusta'nın en son görüştüğü kişinin Yunus Kahraman olduğunu tespit etti. Ancak Kahraman, Akusta ile kaybolduğu gün Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı'nda buluşup ayrıldıklarını, Akusta'nın kendisine annesine televizyon bakacağını söylediğini anlattı.

Kahraman, Akusta ile ayrıldıktan sonra voleybol maçına gittiğini de iddia etti. Emniyet araştırmasında PTS ve HTS sorgusu yaptı. Yunus ve Özlem'in o gün Karaburun'a gittikleri ve Akusta'nın telefonunun 12.54'te kapandığı tespit edildi. Kahraman'ın da o saatlerde telefonun kapalı olduğu belirlendi. Kahraman'ın olaydan bir gün önce araç kiraladığı ve ikilinin bu araçla gittikleri de öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre Akusta'nın kredi kartıyla para çekilmesi sırasında bankamatik kamerasının kaydettiği görüntüleri inceleyen bilirkişi, parayı çekmeye çalışan kişi ile Yunus Kahraman'ın aynı parmak ve el yapısına sahip olduğunu tespit etti. Bilirkişinin raporuyla, Akusta'nın kartıyla parayı çeken kişinin Yunus Kahraman olduğunun kesinlik kazandığını öne süren avukat Eyüpcan Kanlıtepe, zanlının iki cinayet ve kayıp Özlem Akusta ile ilginç bağlantılarının bulunduğunu ve bunların hepsinin dosyalarda yer aldığını söyledi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202