Foçada Ortaokul Öğrencilerine Robotik Kodlama!

İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Reha Necla Midilli Ortaokulu’na kazandırılan Robotik Kodlama sınıfı törenle açıldı. Sınıfla öğrencilere bilişimsel düşünme yöntemlerinin öğretilmesi, mekanik cihazlara robotik kodlamayla zeka kazandırarak yaratıcılıklarının geliştirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

GÜNDEM 07.02.2020, 13:09 07.02.2020, 14:54
Foçada Ortaokul Öğrencilerine Robotik Kodlama!

5 ekibin aynı anda çalışabildiği ve robot kitleri, dizüstü bilgisayarlar, klon proje setleri, çalışma ve turnuva masalarının bulunduğu sınıfın açılışı Foça Kaymakamı Ali Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi,   bazı daire ve şube müdürlerinin de katılımıyla yapıldı. 

Reha Necla Midilli Ortaokulu Müdürü Ahmet Okur , "Köklerimizi güçlendirmek için haydi STEM'e" adlı Erasmus projesi ni yürüttüklerini, proje faaliyelerinin sonuna yaklaşırken, Okul Aile birliğinin katkıları ile okula bir  Stem , Robotik Kodlama sınıfı kazandırdıklarını söyledi.  Ahmet Okur; “ 6 öğretmenimiz proje kapsamında geçtiğimiz  Nisan ayında  10 gün süre ile Paris'te "STEM:A Step For The 21st Century Education" isimli kursa katıldı. Yaygınlaştırma çalışmalarında yer aldı. Projenin uzun soluklu olmasına gayret ettiler.

Okullarında daha rahat uygulama yapabilmek, eğitimin kalitesini ve sürekliliğini arttırmak adına böyle bir sınıfa ihtiyaçları olduğunu dile getirdiler. Başta okul aile birliğimiz olmak üzere, velilerimiz, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’mız, Kaymakamımız katkı ve desteklerini esirgemediler. Çocuklarımıza bilişimsel düşünme yöntemlerinin öğretilmesi, mekanik cihazlara robotik kodlamayla zeka kazandırarak yaratıcılıklarının geliştirilmesini ve derslerde yeni ve çağdaş yöntemler kullanılarak  iyi bir eğitim verilmesini amaçlıyoruz. Sınıfımızın okulumuza hayırlı, öğrencilerimize faydalı olmasını diliyorum.” Dedi.

Yorumlar (0)
23°
açık
banner202