FOÇA'DA SESSİZ EYLEM ZİNCİRİ

Adil yargılanma talebi ile başladığı ölüm orucunun 238'inci gününde hayatını kaybeden ve dün toprağa verilen Avukat Ebru Timtik ile birlikte başladığı ölüm orucuna devam eden Avukat Aytaç Ünsal için İzmir’in Foça İlçesi’nde sessiz eylem gerçekleştirildi. Çoğunluğu kadınlardan oluşan eylemciler protesto ve dileklerini alkışlar ve taşıdıkları dövizlerle dile getirdiler.

GÜNDEM 29.08.2020, 18:08 Ecem Atabay
FOÇA'DA SESSİZ EYLEM ZİNCİRİ

Foça Barış Kadınları Platformu’nun düzenlediği Foça Forum ve Yenifoça Forum Platformları üyelerinin yer aldığı sessiz eyleme bazı sendika, dernek ve siyasi partilerin üyeleri de katılarak destek verdi.    

29 Ağustos 2020 Cuma Günü saat 19.00’da toplanan yaklaşık 50 kişilik grup Foça Küçükdeniz sahilindeki eski Öğretmen Evinin karşısında zincir oluşturdular. Eylemciler ellerinde “Suçu Adil Yargı Talebiydi”,  “Aytaç İçin AYM Kararı Uygulansın”, “Haksız Mahkumiyet İstemiyoruz”, “Üzgünüz Öfkeliyiz”, “Ebru Adaletsizlikten Öldü”, “Adil Yargılama İstiyoruz”, “Tacizciler Dışarıda Adil Yargı İsteyenler İçeride”, “Öfkemiz Acımızdan Fazla”, “Aytaç’a Özgürlük”, “Adaletten ve Yaşamdan Yanayız”, “Ebruyu Yaşatamadık Aytaç’ı Yaşatalım” yazılı dövizler taşıdılar.  Zaman zaman birlikte alkışlı protesto da bulundular. Alkışlara caddede yürüyen bazı vatandaşlarda katıldı..

AYTAÇ ÜNSAL ADİL YARGILANSIN

Katılımcılardan (isminin açıklanmasını istemeyen) bir vatandaş eylemi düzenleme gerekçeleri ve taleplerini şu şekilde açıkladı: “Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal diğer 6 avukat arkadaşlarıyla birlikte 2018 yılından beri cezaevinde idi. Yargılama süreci çok net bir şekilde işlemeden, bazı gizli tanık ifadelerine dayanılarak Ebru 13, Aytaç 10 yıl ceza aldı. Bu cezaları protesto ettiler ve adil yargılama istediler. Adil yargılama taleplerine uzun süre yanıt verilmedi. Önce açlık grevine başladılar. Sonra bunu ölüm orucuna çevirdiler. Bizce Ebru Timtik adil yargılama olmadığı için hukuksuz bir biçimde ölüme gönderildi. Onu kaybettik. Şimdi hastanede ve ölmek üzere olan Aytaç Ünsal’ın adil yargılanmasını istiyoruz.”

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem bir saat kadar sonra olaysız sona erdi.

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202