Feyyaz Sungur, İzmir Kent Konseyine Adaylığını Açıkladı

İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, 29 Şubat’a yapılacak olan İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu’nda başkanlık için aday olduğunu söyledi.

GÜNDEM 21.02.2020, 11:01 21.02.2020, 22:00
Feyyaz Sungur, İzmir Kent Konseyine Adaylığını Açıkladı

İstanbul da doğup ilk ve orta öğrenimini Ankara da tamamlayan Feyyaz Sungur, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. İzmir de önemli inşaat projelerin de yer alan ve halen yapı denetim konusun da faaliyetlerini sürdüren Sungur, sivil toplum kuruluşu (STK) gönüllüsü olarak bir çok derneğin kuruluşunu gerçekleştirip başkanlığını üstlendi. Gerçekleştirdiği projelerle genç işsizliğin önüne geçmek isteyen ve bir çok kişiye istihdam sağlayan İZİD’in Başkanı olan Feyyaz Sungur, Türkiye’nin incisi doğu ve batıya açılan penceresi İzmir’in Kent Konseyine aday olduğunu açıkladı.

20 senedir halkın arasında STK’larla birlikte insanlık ve insanların mutluluğu için çalışmalar yaptığını belirten Feyyaz Sungur, “Bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik şartları hakkında projeler yaptım. İZİD olarak düzenlediğimiz girişimcilik eğitimi ile birçok kişiye istihdam sağladık. En son Foça açık ceza evi kadın mahkûmlarına girişimcilik eğitimi vererek makarna imalatı yapmak, iş yeri açmak, istihdam sağlamak gibi projeleri de sürdürüyoruz. Sizlerle beraber kent konseyinde

-Kültürümüzü ve doğal kaynaklarımızı yurt dışında tanıtmak 

-Kentimizin hak ve hukukunun korunması  

-İş yaşamında cinsiyet eşitliğinin desteklenmesi                          

-Ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlayacak imalat ve çalışmalar için hizmetlerin iyileştirilmesi                                        

-Kadınlara karşı aile içi şiddetin önlenmesi                                    

-Gençler iş başında Projelerini yapmalı planlıyoruz. 

Bunun için Avrupa birliğinin ülkelere verdiği fonlardan faydalanacağız. Bu konsey tüm vatandaşlarımızın kendini ifade edebileceği bir çatı bir şemsiye olacak. Bu konseyde görev alacak değerli arkadaşlarımın çalışmaları severek ve isteyerek yapacaklarına inanıyorum” dedi. 

Kent konseyinin siyaset ve çıkar çatışmalarının yeri olmadığını da sözlerine ekleyen Sungur konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Toplumumuzun her kesimini Yunus’un sevgisi, Mevlana’nın hoş görüsü ile kucaklayacağız. Bu konsey tüm vatandaşlarımızın kendini ifade edebileceği, fikir düşünce ve projelerinin geliştirildiği ortak aklın hakim olduğu bir çatı, bir şemsiye olacak. Kent konseyinin üye, dernek, federasyon, sendika, odalar, üniversiteler ve muhtarlarımızla iletişimini arttıracağız. İletişimin artırılması kent için bilgi birikimi ve ortak proje yapma kültürünü getirecek. Toplumumuzun sorunlarını merkezi ve yerel yönetimlere sunup arkasında duracak, kent konseyi olarak söylem degil eylem peşinde olacağız. Her gün yoksullaşan yurtdaşlar olarak kentimizin demokratik yönetimi sonucunda birbirimizle dayanışma içinde olmalıyız. Kent çevresinde üretenlerle tüketenlerin birlikteliğini dayanışmasını sağlamak gerekmektedir.”

Yorumlar (0)
21°
parçalı bulutlu
banner202