FETÖ Operasyonlarında 51 Gözaltı

İzmir merkezli 11 ilde düzenlenen FETÖ/PYD operasyonlarında, 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

GÜNDEM 08.10.2019, 10:03 08.10.2019, 18:36 Melis Çivici / [email protected]
FETÖ Operasyonlarında 51 Gözaltı

FETÖ/PYD operasyonları kapsamında aralarında meslekten ihraç edilen 1. Sınıf emniyet müdürü, halen görev yapmakta olan 5 polis memuru, 2 avukat ve 1 öğretim görevlisinin de bulunduğu 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen FETÖ’ye yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Operasyonlar kapsamında, örgütün kripto haberleşme programı olarak bilinen “ByLock” kullandıkları tespit edilen kişiler hakkında yapılan incelemeler sonucu Pasgol 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı çıkartılan kişiler arasında İzmir ve Manisa Barolarına kayıtlı 2 serbest avukat, 1 üniversite öğretim görevlisi, 1 mühendis, 1 teknisyen, 3 esnaf, 4 muhasebeci, meslekten ihraç edilen 7 öğretmenin de bulunduğu 33 şüpheli ile, aleyhlerinde ifade, teşhis, mahrem fişleme gibi deliller bulunan görevdeki 5 polis memuru, biri ihraç 1. Sınıf Emniyet Müdürü, 2 ihraç edilmiş komiser yardımcısı, 6 ihraç polis memuru, 3 mahrem imam, 1 gelir uzmanı bulunuyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen operasyonlar kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, İzmir merkezli olmak üzere Ankara, Aydın, Manisa, Uşak, Denizli, Çorum, Sivas, Osmaniye, Diyarbakır ve Trabzon illerinde eş zamanlı operasyon başlattı.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202