ESİAD'ın eğitimleri devam ediyor

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği(ESİAD) tarafından Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) ortaklığı ve Yaşar Üniversitesi işbirliğindeki eğitimler devam ediyor.

GÜNDEM 11.01.2020, 11:02
ESİAD'ın eğitimleri devam ediyor

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği(ESİAD) tarafından Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD) ortaklığı ve Yaşar Üniversitesi işbirliğinde sürdürülmekte olan “Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi” projesi kapsamında “Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Geliştirme Eğitimi”  ESİAD dernek merkezinde verilen eğitimlerle devam ediyor.
Sivil Toplum Destek Programı II kapsamında birçok proje arasından seçilerek Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazanmış “Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi” projesinin İzmir İli STK Kapasite Geliştirme Eğitimi toplantısında açılış konuşması yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri,  “Halkın karar alma mekanizmalarına katılımı, kamuya öneri sunma gibi pek çok noktada sivil toplum örgütlerinin önemli bir rolü vardır. Halkı etkileme ve yön verme konusunda dernekler kapasitelerini arttırmaya devam ediyor. “Daha Güçlü Sivil Toplum İçin Rota Ege Bölgesi” projemiz ile Ege Bölgesi sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesine ve karar alma sürecine katılımlarına destek olmayı arzuluyoruz. Bu kuruluşların Türkiye’nin daha katılımcı bir demokrasiye evrilmesinde aktif rol alacağını umuyoruz. Projemiz kapsamında Ankara’da iletişim ve danışmanlık ofisimizi de açtık. Dernekler bazında sesimizi bürokrasiye ve kamuya daha iyi duyurabilmek adına bunu yaptık. Amacımız diyalog kültürünü aşılamak, çünkü diyalog potansiyeli arttıkça daha güçlü iş imkânı sağlanıyor. ESİAD 23 yıldır İzmir Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği de yapıyor. Tam üyelik hedefi ile müzakere sürecine devam edilmesi ve Gümrük Birliği’nin genişletilmesi gibi pek çok konuda toplumun farkındalığını arttırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


“İzmir’de derneklerin sürdürülebilir planları var”
ESİAD Genel Sekreteri Hale Altan, proje hedeflerini ve STK Kapasite geliştirme anketinin sonuçlarını katılımcılara aktardı. Hale Altan: “Projenin amacı STK’ların yerel ve ulusal düzeyde karar verme süreçlerine katılımlarını sağlamak, aktif vatandaşlığı desteklemek ve STK kuruluşlarının yönetsel ve finansal sürdürülebilirliklerini geliştirmek. ESİAD olarak sivil toplumun gelişmesi için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Proje yönetimi ve stratejik planlama eğitimlerimiz de bunun bir parçası. Ankara’da açılan ofisimizin de Egeli tüm derneklerin etkinliklerine ev sahipliği yapmasını umuyoruz.” diye konuştu.
3 gün süren eğitimlerde, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Aylin Göztaş, Doç. Dr. Ebru Güzeloğlu, Doç. Dr. Aslı Günel “Sivil Toplumda Stratejik Yönetim ve Planlama Sivil Toplum için Sosyal Girişimcilik” konularını katılımcılara aktarırken, “Proje Döngüsü Yönetiminin Temel İlkeleri” grup eğitimini Kemal Gülpınar ve Süleyman Gök verdi. Eğitim programı, grup sunumları ve ardından sertifika töreni ile son buldu. 

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202