ENGELSİZMİR 2020 Kongresi heyecanla bekleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bireylere ilişkin farkındalık yaratmak, onların kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla düzenlenecek ENGELSİZMİR Kongresi'nin dördüncüsü için hazırlıklar sürüyor. 19-21 Kasım tarihleri arasında  “Kamusal Hizmetlere Erişim" temasıyla yapılacak kongre çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde "Bahçe Terapisi ve Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenlendi.

GÜNDEM 09.01.2020, 16:24
ENGELSİZMİR 2020 Kongresi heyecanla bekleniyor

Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başta çocuklar, yaşlılar, kadınlar, engelliler ve dezavantajlı gruplar olmak üzere tüm toplumsal grupların haklarını korumak için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Özuslu şöyle devam etti: “‘Bahçe Terapisi’ yöntemi de bu çalışmalardan biri olacak. Çalıştaya katılan birbirinden kıymetli uzmanların görüşleriyle açığa çıkacak sonuçların, bize yol göstereceğine yürekten inanıyoruz. ‘Bahçe Terapisi’ yöntemini İzmir'de hayata geçirmeyi başarabiliriz” diyerek ENGELSİZMİR kongresini heyecanla beklediğini dile getirdi.

Türkiye'ye örnek olacak
Her kongrenin ardından engellilerin yaşamını kolaylaştıracak önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Doç. Dr. Levent Köstem, bu yılki kongre hazırlıkları için yapılan ara toplantılarda “Bahçe Terapisi” yönteminin öne çıktığına değinerek “İzmir'e güzel bir terapi parkı kazandırırsak hem bu kente hem ülkeye örnek oluruz. Bize destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve kongre kurulunun aktif üyesi olan başta Neptün Soyer olmak üzere tüm ilçe belediyesi başkan eşlerimize teşekkür ediyorum" dedi. İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Araştırma Görevlisi Simge Cepdibi, "Doğuştan veya sonradan meydana gelen ve yaşam kalitesini etkileyen sorunların tedavisi için bitki ve doğanın kullanımını Osmanlı döneminden beri biliyoruz" diyerek yaşam kalitelerinin artırılmasının hepimizin elinde olduğunu söyledi.

Stresle başa çıkmaya yardımcı.
 Berlin'deki eski havaalanının kamuya açık toplum bahçesine dönüştüğünü söyleyen Almanya Hortec Berlin Derneği'nden Christa Ringkamp, "İnsanlar ne kadar daha fazla yeşil alanda yaşarlarsa psikolojileri o kadar düzeliyor. ‘Bahçe terapileri’ stresle başa çıkmada ve tükenmişlik sendromunu önlemede çok önemli" dedi. Amerika Hortikültür Terapi Enstitüsü'nden Rebecca Haller “Terapi bahçelerinde uyguladıkları tedavi yöntemini ve hastalara çok faydalı. Haller, terapi bahçelerini meslek edindirme amaçlı da kullanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yurtdışı ve yurtiçinden uzmanlar eşliğinde atölye çalışmaları yapıldı.
 


 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202