Emine Bulut'un Katiline Müebbet

Tüm Türkiye’nin izlediği Emine Bulut cinayetinde karar çıktı.

GÜNDEM 21.10.2019, 15:16 21.10.2019, 15:25 Melis Çivici / [email protected]
Emine Bulut'un Katiline Müebbet

Kırıkkale’de eski eşi Emine Bulut’u 10 yaşındaki kızının gözleri önünde boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan, indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonunda kavga çıkınca polis ekipleri duruşma salonunu boşalttı.

Olay 18 Ağustos saat 18.30 sıralarında, kent merkezindeki bir lokantada medyana gelmişti. Emine Bulut (38), Makine ve Kimya Endüstrisi'nde güvenlik görevlisi olan ve 6 yıl önce boşandığı Fedai Varan (43) tarafından, kızı F.B.V.'nin gözü önünde bıçaklanmıştı. Ağır yaralanan Emine Bulut, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, talihsiz kadının yaralı haldeyken “ölmek istemiyorum” şeklinde feryat edişi çevredeki bir kişi tarafından videoya alınmış, görüntülerin yayınlanmasının ardından sosyal medya ayağa kalkmıştı. Olayın ardından kaçan Fedai Varan, polis tarafından yakalanıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fedai Varan, Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde 'canavarca hisle tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. . Duruşmada tutuklu sanık Fedai Varan ile Emine Bulut'un ailesi, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 81 ilden baro temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve kadın dernekleri temsilcileri katıldı. Annesi gözlerinin önünde katledilen 10 yaşındaki F.B.V. ise duruşmaya getirilmedi. Duruşmaya katılan kadın derneklerinin temsilcileri, duruşma öncesi adliye önünde açıklama yaptı. Emine Bulut’un babası Ahmet Bulut ise, torunu F.B.V.’nin velayetini almak için vasi tayin edilmesini istedi.

SANIK AVUKATI: “KRAVAT İNDİRİMİ İSTİYORUZ”

Sanık avukatı Ersoy Aytaç, kovuşturmanın genişletilmesini isteyerek kadın örgütlerinin davaya dahil edilmesi, dosya içeriğinin dijital verilerle birlikte sivil toplum kuruluşları ile paylaşılması, sanığın sorgusundan sonra ilk celse dinlenen tanıkların tekrar dinlenmesi, F.B.V'ye uzman eşliğinde soru sorma ve Emine Bulut'un öldürüldüğü gün saat 14.00 sıralarında gittiği Kırıkkale Cumhuriyet Polis Merkezi'ndeki 4 polisin tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu.

Söz konusu polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını da belirten Aytaç, "Polis merkezinde tutulan tutanakta Emine Bulut'un 11 yaşlarında bir kız çocuğu ile emniyete geldiği, Emine Bulut'un kızı 3 aylıkken eşinden boşandığı, eşi ile tartıştığı, kendisine küfürlü mesajlar gönderdiğini söylediği yer alıyor. Emine Bulut'un, mesajları kızının yanında polislere göstermeyeceğini söylemesi üzerine genç kadının gruplar amiri ile teşhis odasına geçerek burada mesajları gösterdiği, tahmini 10-15 dakika sonra camdan bakarak onu takipte olan boşandığı eşinin gitmiş olduğunu düşünerek polis merkezinden ayrıldığı belirtiliyor. Tutanak saati 15.00. Muhtemelen bu tutanak Emine Bulut karakoldan ayrıldıktan sonra tutulmuştur. Ancak ne zaman tutulduğu hiçbir zaman ispat edilemeyecek. Cinayetten sonra dahi tutulmuş olabilir" dedi. Kırıkkale Cumhuriyet Polis Merkezi’ndeki 4 polis hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Sanık avukatı Ersoy Aytaç, mobese görüntülerine göre cinayetin tasarlayarak canavarca bir hisle işlenmediğini ve Emine Bulut’un üzerinde bulunan velayeti kötüye kullanarak sanığın kızıyla görüşmesine engel olduğunu belirterek tahrik indirimi yapılmasını istedi. Avukat ayrıca Emine Bulut’un mobese görüntülerindeki çözümlemelerine göre dönüp sanığa bir şeyler söylediğini ve muhtemelen hakaret ettiğini iddia ederek ‘hakaret’ indirimi uygulanmasını istedi. Tüm bunlarla beraber avukat, sanığın duruşmadaki tavırları nedeniyle kravat indirimi de talep etti. Mahkeme Başkanı'nın son sözünü sorduğu sanık Fedai Varan ise "Adil yargılanmıyorum. Susma hakkımı kullanıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Fedai Varan'ın eylemini 'kasten adam öldürme' kapsamında değerlendirip, TCK'nın 81'inci maddesi gereği ömür boyu hapis cezasına hükmederken indirim taleplerini reddetti.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202