EGİKAD çocukları unutmadı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Alsancak Rotaract Kulübü’nün resim yarışmasına katılan öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hediyelerle kutluyor.

GÜNDEM 21.04.2020, 10:58 21.04.2020, 14:10
EGİKAD çocukları unutmadı

EGİKAD, 23 Nisan’ın 100. Yılı kapsamında Alsancak Rotaract Kulübü’nün düzenlediği resim yarışmasına öğrencileri ile katılım gösteren Şaşal İlköğretim Okulu ve EBSO Vakfı Bergama Dereköy ilköğretim Okulu öğrencilerinin tümüne tişört, kitap ve Türk bayraklı uçurtma hediye edecek.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı vesilesi ile bir dizi etkinlik planladıklarını ancak covid-19 salgını nedeni ile bu faaliyetleri hayata geçiremediklerini söyleyen EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Duha Baran, bu kapsamda Alsancak Rotaract Kulübü ile ortak bir çalışma yürüterek Alsancak Rotaract Kulübü’nün organize ettiği resim yarışmasına katılım gösteren iki okulun tüm öğrencilerine hediyeler hazırladıklarını söyledi.

Covid-19 salgını nedeniyle bu sene çocuklarımızın, toplumumuzun sağlığı ve için evlerde oldukları bir döneme denk gelen 23 Nisan için buruk olduklarını ama içlerindeki coşkuyu muhafaza ettiklerini söyleyen Baran, “Bu dönem elbette geçecek ve eski günlerimize döneceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu sene evlerde ama ruhumuzdaki tüm coşkuyla kutlayacağız. Uluönder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yüzüncü yılı tüm Türkiye’ye kutlu olsun” diye konuştu.

 

Her çocuğa Nutuk

 

Alsancak Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Beril Tuaç ise bu sene 23 Nisan’ın yüzüncü yılı şerefine bir resim yarışması düzenlemek istediklerini, ancak covid-19 salgını nedeniyle bazı değişiklikler yaparak yarışmayı online hale getirdiklerini söyledi. İki kategoride, 5-10 yaş ve 10-15 yaş, düzenledikleri yarışmaya teknik kısıtı getirmediklerini söyleyen Tuaç, “Çocuklar evlerde olduğu için malzeme sıkıntısı çekmemeleri adına, herhangi bir teknik kısıtı getirmedik. Evlerindeki tüm boya malzemelerini kullanarak yaptıkları eserleri online olarak bize gönderiyorlar. 23 Nisan’a kadar eser gönderimi sürecek. Şuana kadar yüzün üzerinde eser geldi. Belirtmek isterim ki yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize Nutuk veriyoruz. Dereceye giren çocuklara da ayrıca çeşitli hediyeler vereceğiz” dedi.

EGİKAD’ın da yarışmaya katılan iki ilköğretim okulumuzun öğrencilerini ödüllendirme kararı almasından duyduğu mutluluğu dile getiren Tuaç, “Umuyorum önümüzdeki sene daha sağlıklı bir ortamda, daha kapsamlı, daha coşkulu bir yarışma organize ederiz. Ancak bu sene sağlığımız için evdekal Türkiye diyerek yarışmamızı online yapıyoruz. EGİKAD’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202