Ege Üniversitesi’nde Farkındalık Etkinliği

Ege Üniversitesi Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (EÜ ÖZEM), Lösemili Çocuklar Haftası çerçevesinde ‘’Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım’’ isimli etkinliği yaptı.

GÜNDEM 06.11.2019, 15:18
Ege Üniversitesi’nde Farkındalık Etkinliği

Lösemi hastalığı ile alakalı farkındalık oluşturmak için her sene 2 - 8 Kasım tarihlerinde yapılmakta olan etkinlikler çerçevesinde EÜ ÖZEM, 1 No’lu Öğrenci Yemekhanesinin önünde “Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım’’ etkinliği yapıldı.

EÜ ÖZEM Müdürü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe burada yapmış olduğu konuşmasında löseminin tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğunu vurguladı ve çocukların maske ile görüldüğünde toplumda bir tedirginliğin olduğunu ama löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını, etkinlik çerçevesinde dağıtılan maskeler ile herkesin, tüm gün maske ile yaşamanın nasıl zor olduğunun farkına varmasını istediklerini belirtti.

Etkinlik, konuşmalardan sonra EÜ Eğitim Fakültesi’nin önünde öğrencilerce açılmış olan pankartlar ve şarkılar ile devam etti. EÜ 1 No’lu Öğrenci Yemekhanesinin önüne kadar yürümüş olan öğrenciler farkındalık oluşturmak için herkese maske dağıttı. Yemekhanenin önünde bulunan dilek ağacına dilekler asılıp ağacın süslenmesinden sonra etkinlik sonlandı.

Yorumlar (0)
açık
banner202