Ege Üniversitesi Rektörü'nden Pakdemirli'ye destek

Karabağlar'da başlayarak kontrol altına alınamayan ve Menderes ile Seferihisar ilçelerine sıçrayan orman yangınları konusunda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'yle telefonda görüştü

GÜNDEM 21.08.2019, 12:35
Ege Üniversitesi Rektörü'nden Pakdemirli'ye destek

Yaklaşık 1 haftadır Türkiye gündeminde olan ve İzmir Karabağlar'da başlayarak zorlu hava muhalefeti nedeniyle kontrol altına alınamayan ve Seferihisar ile Menderes'e sıçrayarak büyüyen orman yangını konusunda Bakan Pakdemirli ile görüşen Budak, yaklaşık 80 binlik personelle yangının yarattığı olumsuzlukların giderilmesi ve yaraların sarılması için, her zaman hazır olduklarını belirterek, bakanlığın öncülüğün kül olan alanların yeniden ağaçlandırılması için gereken tüm çalışmaları yapacağını söyledi.

Doğa ve çevre gönüllülerinin, siyasilerin, vatandaşların ve sanatçıların Netspor da adeta seferber olduğu orman yangını tam anlamıyla kontrol altına alınamadı ve İzmir 500 hektarı geçen yeşil alanını kaybetti. Bunun üzerine yangın bölgesinde incelemelerde bulunmuş Bakan Bekir Pakdemirli ile telefon görüşmesi yapan Ege Üniversitesi Rektörü Budak, üniversite olarak yeşilin kıymetini bildiklerini vurguladı ve vatandaşlara yönelik sorumluluklarının da bulunduğunu hatırlatarak, kaybedilen yeşil alanı yeniden ağaçlandıracaklarını ifade etti.

Rektör'den gönüllülük hareketi

Yaklaşık 80 bini bulan Ege Üniversitesi ailesinin bütün bireylerinin yeniden yeşertme faaliyetlerine gönüllü olacağını dile getiren Budak, Bakan Bekir Pakdemirli'yi arayarak bakanlığın öncülüğün gerçekleştirilecek çalışmalarda gönüllü olarak destek olacaklarını söyledi ve Pakdemirli'nin destek almasının bu zorlu günlerde kendisine moral vereceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202