Edirne Keşan yangını hakkında yeni açıklama!

Edirne'nin Keşan içesinde ormanlık alanda meydana gelen yangın sonrasında Bakan ilk kez açıklama yaptı.

GÜNDEM 25.08.2019, 09:18
Edirne Keşan yangını hakkında yeni açıklama!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yeni bir orman yangını hakkında yeni bir değerlendirmede bulundu. Edirne'nin Keşan ilçesi ormanlık alanda meydana gelen orman yangınının ardından pek çok kişi merakla orman yangınının akıbeti hakkında açıklama bekliyordu. Orman yangını bölgede yaşayan pek çok vatandaşı derin üzüntüye boğdu. Son günlerde ülkenin pek çok noktasında meydana gelen orman yangınları ise akıllarda soru işaretlerine neden oldu. 

Yangın kontrol altına alındı

Yeşilköy Suluca mevkiinde meydana gelen orman yangını gecede devam etti. Anında ekipler tarafından müdahale edildi. Gece boyunca söndürme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Ekipler Retrobet bölgede hala yangınla mücadele ediyor. Ancak Bakan bu konuda merak edilen açıklamayı yaptı. 'Yangına ekipler tarafından müdahale ediliyor. Söndürme çalışmaları tam olarak bitmedi. Ancak yangın kontrol altına alındı. Şuan yerleşimi ya da daha geniş bir alanı tehdit edecek herhangi bir durum yaşanmıyor' ifadelerini kullandı. 

Vatandaşları ise böyle durumlar için iş birliğine davet etti. 177 hattının yangınlar için ihbar konusunda kullanılabileceği belirtildi. Yangın çıkan bölgenin sık çalılıklardan  ve ağaçlardan meydana gelmesi sebebiyle yangına müdahale eden ekibin son derece zorlandığı ancak başarılı bir operasyon sürdürdükleri öğrenildi. 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202