Dr. Eroğlu’ya Son Görev

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın kurucuları arasında olan ve 30 seneden fazla koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Fatma Merih Eroğlu, fakültede yapılan tören ile hakka’a uğurlandı. 

GÜNDEM 03.10.2019, 16:23
Dr. Eroğlu’ya Son Görev

Kadınlardan ortopedist olmayacağı algısını yok eden doktorlardan olan Eroğlu, 2001’de Uluslararası El Cerrahları Federasyonu’nca el cerrahisinin öncü isimlerinin arasına seçilmiş olan 2. Türk doktoruydu.

Muhittin Erel Amfisi’nde organize edilen anma töreninde; Eroğlu’nun hayatı hakkında bilgi veren Dr. İsmail Çallı, Merih Hocanın disiplinli çalışmalarının ve herkesi yurt dışında değişik üniversitelerde eğitim almaya yönlendirmesinin anabilim dalının bugünkü vizyona ve birikime kavuşmasını sağladığını dile getirdi.

Bu Çınarlar Sayesinde

Töreninde üzüntüsünü belirten Rektör Prof. Dr. Budak’sa, Ege Üniversitesi’nin ülkedeki diğer üniversiteler içinde ilk sıralarda olmasında Merih Hoca gibi çınarların emeği olduğunu, kendisinin o zamanki şartlarda nasıl bir bakış açısına sahip olduğunun yetiştirdiği öğrencilerden ve Jokerbet hocalardan görüldüğünü, uzun senelerde bir araya gelen kurumların bu emeklerle ilerlediğini böyle bir büyüğü kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202