Dolandırıcılardan Akıl Almaz Yöntem!

İzmir’de gerçekleşen dolandırıcılık yöntemi ‘yok artık’ dedirtecek cinsten. İşte kimsenin aklına bile gelmeyecek yöntem.

GÜNDEM 10.11.2019, 11:00 10.11.2019, 11:06
Dolandırıcılardan Akıl Almaz Yöntem!

İzmir ilinde yemek siparişi veren müşterilerin kredi kartları düzenekli pos cihazı ile kopyalandı ve ATM'den para çekildi. Dolandırıcılığı yapan 1'i Suriye kökenli 4 kurye gözaltına alındı. Adliyeye gönderilen zanlılarda 2'si, tutukladı.

Karşıyaka'da ikamet eden 6 kişi, banka kartlarından bilgi ve istekleri dışında para çekildiği ile alakalı emniyete şikayete gitti. İnceleme başlatan polis ekipleri, şikayetçilerin aynı online yemek şirketinden alışveriş yaptıklarını, aynı kuryelerin hizmet sunduğunu belirledi. Araştırmaları derinleştiren polisler  yemek 1’i Suriyeli 4 kuryenin içerisine kart kopyalama düzeneğini yerleştirdikleri sahte pos cihazı kullanıp, müştekilerin kart bilgilerini kopyaladıklarını tespit etti. Zanlıların bu yöntem ile şehrin farklı ATM'lerinden toplamda 12 bin 800 TL çektikleri ortaya çıktı.

Emniyette yapılan işlemlerden sonra adliyeye gönderilen zanlılardan savcılıktaki ifadelerinin sonrasında 2’si serbest kaldı. 2 kişi ise çıkarılmış oldukları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202