DEÜ’den Kamu'ya konaklama desteği

Küresel COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında faaliyetlerini yürüten Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), fiziki imkânları ile de kamu kurum ve kuruluşlara destek olmayı sürdürüyor.

GÜNDEM 03.04.2020, 13:43 03.04.2020, 13:53
DEÜ’den Kamu'ya konaklama desteği

Geçtiğimiz günlerde üniversite hastanesindeki personeline Otel Dokuz Eylül’ü ayıran DEÜ Rektörlüğü, aldığı yeni kararla Adalet Bakanlığı personeli için Buca’daki Erkek Öğrenci Yurdunu ve Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları için de Seferihisar Sosyal Tesislerini tahsis etti. Bu süreci elbirliğiyle atlatacaklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bunun için üniversitemizin imkan ve kabiliyetini, aziz milletimiz ve kamu kurumlarımız için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin ulusal sağlık politikalarına uygun olarak; küresel COVID-19 (Corona Virüs) salgını ile mücadelesini kararlılıkla sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), vatandaşların ve mensuplarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu konularda desteğini sürdürüyor.

Kısa süre önce DEÜ Uygulama Araştırma Hastanesi’nde görevli personelinin rahat etmesini sağlamak ve olası risklerin konutlara taşımasını önlemek amacıyla mensuplarına Otel Dokuz Eylül’ü ayıran DEÜ Rekörlüğü, bu kez de devlet kurumlarından gelen geçici konaklama taleplerini karşılayacak bir karar aldı. Bu kapsamda DEÜ üst yönetimi, Adalet Bakanlığı personeli için Buca’daki Erkek Öğrenci Yurdunu ve Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları için de Seferihisar Sosyal Tesislerini tahsis etti.

Kamu kurumlarından gelen talepleri ivedi şekilde karara bağladıklarını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bir tarafta küresel COVID-19 (Corona Virüs) salgını ile mücadelemizi titizlikle yürütürken diğer tarafta devletimizin ihtiyaç duyduğu konularda, kamu kurumlarına ve çalışanlarına desteğimizi sürdürüyoruz. Birkaç gün önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı’na bağlı personel için geçici konaklama amacıyla bizden Buca’daki Erkek Öğrenci Yurdumuzu tahsis etmemizi istemişlerdi. Aynı şekilde Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi Başhekimliği de hastanelerindeki sağlık çalışanları için Seferihisar Sosyal Tesisimiz için benzer bir talepte bulunmuştu. Rektörlük olarak yaptığımız toplantıda da yurdumuzun ve tesisimizin tahsis edilmesini hızlı şekilde karara bağladık” dedi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Buca’daki 564 yatak kapasiteli yurdun dezenfekte edildiğini ve kullanıma hazır hale getirildiğini açıklayan Rektör Hotar, “Üniversitemizin diğer birimlerinde olduğu gibi ortak kullanım alanı olan ve şu anda boş duran yurtlarımızda, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini düzenli aralıklarla yapıyoruz. Yine Seferihisar Sosyal Tesisimizde de benzer bir uygulama gerçekleştiriyoruz. Dolasıyla her iki yer de hazır şekilde bekletiliyor. Her iki kurumumuzun ihtiyaçları doğrultusunda buralar kullanıma açılacak” diye konuştu.

OTEL DOKUZ EYLÜL AYRILDI

DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesinde görevli personelin rahat etmesini sağlamak ve konaklamalarına yardımcı olmak amacıyla bir dizi önlemler aldıklarını da aktaran Rektör Hotar, “Geçtiğimiz günlerde mesai arkadaşlarımızın konaklama ihtiyaçlarına ilişkin bir formül geliştirdik. Sonuçta yoğun ve uzun saatler çalışan sağlık personelimizin olası riskleri konutlarına ve ailelerine taşımamalarını istedik. Bu yüzden de Otel Dokuz Eylül’ü onların kullanımına tahsis ettik. Buraya ulaşmaları için de her türlü kolaylığı sağladık” ifadesinde bulundu. Rektör Hotar, başta yerel yönetimler olmak üzere başka kurumlardan herhangi bir konaklama talebinde bulunmadıklarının da altını çizdi.

SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ

Öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra kamusal yükümlülükleri bulunan üniversitenin her zaman sorumluluk aldığını kaydeden Rektör Hotar, “Sosyal ve iktisadi hayatın her noktasında yer alan kurumumuz, Corona Virüs nedeniyle ortaya çıkan tabloda da hizmetlerini sürdürüyor. Kamu kurumlarımızın taleplerini karşılamak bizim öncelikli görevimiz ve bizler de bu bilinç ile hareket ediyoruz. Bu zor dönemi, elbirliği ile atlatacağımıza inanıyoruz. Dolayısıyla üniversitemizin imkan ve kabiliyetini, aziz milletimiz ve devletimiz için kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202