Derya Can’dan Anlamlı Dalış

Çanakkale'deki serbest dalış dünya rekortmeni Milli sporcu Derya Can, Cumhuriyet Bayramı'nın 96.yıl dönümü münasebeti ile anlamlı bir dalış yaptı.

GÜNDEM 28.10.2019, 13:36
Derya Can’dan Anlamlı Dalış

Kariyeri boyunca pek çok dünya rekorunu kıran milli sporcu Derya Can, Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yılında Kordon Boyunda çok önemli ve değerli bir dalış yaptı.

Can bu sefer, Çanakkale Savaşı ve İstiklal mücadelesinde şehadete ermiş olan bütün kadın kahramanlar adında nefesini tuttu. Kucağında 9 aylık bebeği ile beraber cepheye kağnı ile cephane taşırken donup şehadete eren Şerife bacı gibi Cumhuriyet kadınlarını anımsatmak için dalan Can, tek nefes ile suyun altında 100 kg ağırlığında kağnı arabasını çekti.

Kağnı arabasının, rıhtımdan 50 m. Açıkta bulunan bir tekneden suyun altına indirildiği belirtildi. Rıhtımda ise pek çok kişi, milli sporcumuz Derya Can'ın dalışına şahitlik etti. Dalış esnasında kucağına temsil olarak bir de oyuncak bebek bağlamış olan Can, nefesini tutarak suya daldı ve kağnı arabasından tutarak suyun altında yürüyüp çekmeye başladı.

Bu tarihi anlar su altı kamerası ile de anı anına kaydedildi. Deniz üstünde yalnızca kağnı arabasının üstüne bağlanan Türk bayrağı görüldü. Rıhtımdakiler de suyun altında kağnı arabasını çekmekte olan Derya Can'ı meraklı bir şekilde izlediler ve daha sonra alkışladılar.

Derya Can’ın bu önemli ve dalışı rıhtımda kendisini izlemekte olan herkese duygusal anlar yaşattı.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202