DENİZ TURİZMİ SEKTÖRÜNDE ALMANYA SEVİNCİ

Almanya’nın Aydın, Antalya, İzmir ve Muğla’ya kapsayan Türkiye’nin turizm bölgelerine yönelik seyahat kısıtlamasını kaldırması, Ege Bölgesi’ndeki deniz turizmi sektöründe umutları artırdı.

GÜNDEM 05.08.2020, 10:09 Ecem Atabay
DENİZ TURİZMİ SEKTÖRÜNDE ALMANYA SEVİNCİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Haziran ve Temmuz aylarında sadece yerli turistleri ağırlayan deniz turizmi sektörünün Rusya’nın tarifeli uçuşlara başlaması ve Almanya’nın seyahat uyarısını kısmen kaldırması ile sezon beklentilerini artırdığını söyledi. Geçen yıl 5 milyondan fazla turistin geldiği Almanya’nın bu kararının büyük moral verdiğini belirten Öztürk, Almanya ve Rusya’yı başta Avrupa Birliği üyeleri olmak üzere diğer ülkelerin de izlemesini beklediklerini ifade etti.

Öztürk “Geçen yıl ülkemiz turizmine yaklaşık 7 milyar dolarlık katkı sağlayan deniz turizminde yatçılık ve marinalar, Anadolu’nun dünya turizmine armağanı olan mavi yolculuk, dalış, kitesurf, rüzgar sörfü, günübirlik gezi tekneleri gibi sualtı ve su üstü turizm amaçlı sportif faaliyetler alanlarında çalışan işletmelerimiz yurtdışından gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya hazır. İşletmelerimiz hijyen ve sosyal mesafe başka olmak üzere her türlü tedbire uygun şekilde hizmet veriyor. Covid-19 küresel salgını nedeniyle bireysel ve izole tatilin öne çıktığı bir dönemde ülkemiz deniz turizminin misafirlerimizden büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202