Cumhurbaşkanından CHP’li Tüm’ün Bir Konuşmasına 5 Dava!

25 ve 26.Dönem Balıkesir CHP Milletvekili Mehmet Tüm ile alakalı "Cumhurbaşkanına hakaret"ten dava açıldı.

GÜNDEM 27.10.2019, 19:04 27.10.2019, 19:13
Cumhurbaşkanından CHP’li Tüm’ün Bir Konuşmasına 5 Dava!

Tüm konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamasında bu davaların sindirme amaçlı olduğunu,  kendilerinin inandıklarını söylediklerini ve her zaman da söylemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

 Davanın ilk duruşmasının  31 Ekim 2019 tarihinde saat 09.30’da Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesinde görüleceği belirtildi.

‘Amacımız Hakaret Etmek Değil’

2016 senesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti meclisinde görev yaptığı zamanlarda yaptığı bir açıklamadan ötürü bütün parti meclisi üyeleri ile alakalı Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava açıldığını dile getiren Tüm, yaptıkları açıklamada, Türkiye’nin tek adam diktatörlüğüyle idare edildiğini, Meclisin baypas edildiğini, yolsuzlukları, adil yargılanmayı, basın özgürlüğünü ve KHK’larla hukuksuz bir biçimde yargılanmaksızın işinden edilen yurttaşlardan bahsettiklerini ve inandıkları şeyleri söylediklerini, bundan sonra da söylemeye devam edeceklerini, kendilerinin seçici olan halk adına politika yaptıklarını, mazlumlar namına, haksızlıklara uğramış olanlar için konuştuklarını, amaçlarının birine hakaret etmek olmadığını sadece gidişatın yanlış olduğunu dile getirmek olduğunu vurguladı.

‘Dava Yağıyor’

Mehmet Tüm, kendileri ile alakalı durmadan dava açıldığını, parti meclisindeki görevinde olduğu döneminde yaptığı bir açıklamadan ötürü herkese bir davanın daha açıldığını, o dönemde 60 arkadaşı ile beraber görevleri gereği gündem hakkında bir basın bildirisi yayınladıklarını, eleştiri haklarını kullandıklarını, bunların düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde olduğunu, Türkiye’de muhalefetin konuşma hakkının bile olmadığın dile getirdi ve “Milletvekili konuşmayacak, muhalefet susacaksa, kim konuşacak?” sorusunu sordu.

Tüm, bu yargılamaların kendilerini sindirmeye, susturmaya dönük olduğunu fakat kendilerinin konuşmaya devam edeceklerini, Türkiye’de hak, hukuk ve  adalet istediklerini, bu ülkede barışın olmasını istediklerini, kendilerinin yargının bağımsızlığın, özgür basını ve insanların özgür bir şekilde konuşmasını savunduklarını sözlerine ekledi.

Mehmet Tüm’e açılana davaların 31 Ekim, 6 Kasım ve 11 Kasım da devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202