CHP'nin RTÜK adayları belli oldu!

CHP, RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici'nin ismini yeniden Meclis Başkanlığı'na bildirdi. İkinci aday ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İletişim Koordinatörü Okan Konuralp oldu.

GÜNDEM 11.03.2020, 10:56 11.03.2020, 12:18
CHP'nin RTÜK adayları belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda boş bulunan RTÜK üyeliği için seçim yapılacak. CHP kontenjanından yapılacak seçim için iki aday Meclis Başkanlığı'na bildirildi.

CHP kontenjanından RTÜK'e seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliği, Bildirici’nin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in aynı zamanda TÜRKSAT yönetim kurulunda yer almasının hukuka aykırı olduğunu iddia etmesinin ardından 'tarafsızlığını yitirdiği' gerekçe gösterilerek düşürüldü.

Gazete Duvar'ın haberine göre Bildirici, hukuka aykırı olarak nitelendirdiği bu kararı mahkemeye taşıdı ancak mahkemeden henüz bir sonuç çıkmadı. Aynı süreçte RTÜK Başkanı Şahin de TÜRKSAT’taki görevinden ayrıldığını açıkladı.

Meclis tarafından seçilen bir üyenin RTÜK tarafından düşürülmesi AK Parti ile CHP arasından gerilime neden oldu. CHP, AK Parti’ye Bildirici’nin boşalan üyelik için yeniden aday gösterileceği mesajını iletti. AK Parti’den CHP’ye gelen mesaj ise 'Seçmeyiz' oldu.

CHP, aldığı karar doğrultusunda RTÜK üyeliği düşürülen Bildirici’nin adını yeniden Meclis Başkanlığı’na bildirdi. Ancak RTÜK üyeliği için iki aday gösteriliyor. CHP ikinci sırada da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İletişim Koordinatörü Okan Konuralp'i aday olarak bildirdi.

Yorumlar (0)
14°
açık
banner202