CHP’nin EYT Komisyonu Talebine AKP’den Red

CHP’nin EYT için komisyon kurulmasına dair talebi reddedildi. AKP grup başkanı Naci Bostancı konu ile ilgili ‘’Bu konunun komisyon kurulmasını gerektiren bir yanı yok.’’ açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 01.10.2019, 18:17 01.10.2019, 18:24
CHP’nin EYT Komisyonu Talebine AKP’den Red

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, katıldığı bir televizyon programında EYT hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Türkiye’de Privebet yapılacak olan herhangi bir emeklilik çalışmasında çok gerçekçi davranması ve ince eleyip sık dokuması gerekir. Emekli sayısının çalışan sayısına paralel ilerlemesi gerekiyor ki finanse ederken problem yaşanmasın. İşte biz bu konu hakkında nasıl doğru kararlar alınır, neler yapılabilir; buna bakıyoruz.’’

 Bostancı, CHP’nin Eyt hususunda araştırma komisyonu talep edeceğine dair yöneltilen soruya ise ‘’ İşin açığı herkes siyaset yapmak için bir şeyler öne sürüyor. CHP bu konu hakkında şimdiye dek tutarlı bir çözüm önerisi sunmadı. Muhalefetten daha çözüm odaklı öneriler bekleriz. Onların isteği emekli edelim, ödeme yapalım şeklinde. Bu şuna benziyor: ‘’Köylü vatandaşım, buğday fiyatını artıralım dediniz, iyi de bu ekmek fiyatları neden bu kadar yüksek? Ucuzlatalım fiyatları.’’ Tıpkı bu örnekteki gibi muhalefet de fikir sunuyor fakat ortada neden-sonuç ilişkisi ve akılcı bir yaklaşım yok.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202