CHP’li Sertel’den Adalet Bakanı’na Kritik Soru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, cezaevlerinde Deprem Acil Eylem Planı olmadığına dair iddiaları Adalet Bakanı’na sordu.

CHP’li Sertel’den Adalet Bakanı’na Kritik Soru

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, deprem sırasında mahkumların koğuştan çıkarılmadığı ve cezaevlerinde Deprem Acil Planı olmadığına dair iddiaların Adalet Bakanı tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Deprem sırasında mahkumların tahliyesinin gerçekleştirilmediğine dair tartışmaları meclis gündemine taşıyan Atila Sertel, iddiaların açıklığa kavuşturulması adına Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Sertel yaptığı açıklamada, en son İstanbul’da gerçekleşen ve vatandaş arasında paniğe sebep olan depremde insanların evlerine giremediğini, buna rağmen cezaevindeki mahkumların güvenlik gerekçe gösterilerek koğuşlarda tutulmaya devam edildiğini belirtti.

İstanbul’da yaşanan depremlerden sonra cezaevindeki mahkumlardan çok sayıda telefon aldığını belirten Sertel, “Silivri merkezli depremde özellikle Silivri Cezaevi’nde yaşayan mahkumlar normal olarak büyük bir korku yaşamışlar. Deprem esnasında ve sonrasında koğuşlarından çıkmak istemelerine rağmen avluya bırakılmamışlar ve gardiyanlar tarafından yataklarınızın altına gizlenin talimatı almışlar. Depremde cezaevi binaları yıkılsa ve mahkumlar canlarından olsa bunun hesabını kim verecek? Yaşanan bu durum cezaevlerinde depreme yönelik bir tahliye ve acil eylem planı olmadığını akıllara getiriyor” diye konuştu.

Uzmanların İstanbul ve çevresinde büyük bir deprem olmasını bekledikleri ve bölgede yaşayanların önlem almaları gerektiğini belirttiği bu günlerde, cezaevlerindeki bu durumun tartışmalara sebep olduğu olaya dair Atila Sertel, “Cezaevlerinin kaçı depreme güvenlidir? Cezaevlerinde deprem esnasında mahkumların avluya salıverilmemesinin nedeni nedir? Cezaevleri için hazırlanan Acil Eylem Planı var Deneme Bonusu mıdır? Büyük bir depremde mahkumlar nasıl tahliye edilecektir? Bu soruların cevabı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’dedir ve bu cevapları kamuoyuyla paylaşmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)
20°
parçalı bulutlu
banner202