CHP’li Murat Bakan: Harmandalı Kaderine Terk Edilmiş

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu’nun raporunu Meclis gündemine taşıdı. Baronun Harmandalı Geri Gönderme Merkezi Korona Pandemisi Raporu’nda yer alan iddiaları bir soru önergesi olarak İçişleri Bakanı’na sordu. CHP’li Bakan, “Harmandalı’nda koronavirüs taşıyan sığınmacı, mülteci, güvenlik görevlisi veya yetkili personel var mıdır?” diye sordu.

GÜNDEM 21.04.2020, 09:54 21.04.2020, 14:10
CHP’li Murat Bakan: Harmandalı Kaderine Terk Edilmiş

HARMANDALI’NDA TEMİZLİK KOŞULLARI İYİ DEĞİL

CHP’li Bakan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için verdiği soru önergesinde sığınmacı ve mültecilerin İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu’na yaptığı şikayetleri gündeme getirdi. Merkezde Mart ayında odalarda 12, katlarda 200 kişi kalmaktan şikayetçi olduğunu, merkezde temizlik yapılmadığını, dezenfektan ve eldiven olmadığını, çöplerin toplanmadığını ve temizliklerin bizzat sığınması ve mülteciler tarafından yapıldığını Meclis gündemine taşıyan soru önergesinde bazı mültecilerin güvenlik görevlileri dışında hiçbir yetkiliyle konuşamadığı belirtildi.

GERİ GÖNDERME MERKEZİ RİSK TAŞIYOR MU?

CHP’li Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması talebiyle yazılı soru önergesinde pek çok soru sordu. Soru önergesinde Bakan, Merkezde Nisan sonu itibariyle, Covid19 şüphesiyle tedavi altına alınan kaç sığınmacı, mülteci, güvenlik görevlisi ve yetkili personel vardır?Önergeyi yanıtlayacağınız tarih itibariyle, bu merkezde kaç mülteci Covid19 salgınına yakalanmış, kaçı Covid19 nedeniyle yaşamını yitirmiş, kaçı iyileşmiştir? Merkeze yeni getirilen mültecilerin Covid19 testinden geçmediği ve karantina uygulanmadığı iddialarına dair açıklamanız nedir? Eğer bütün bu soruların cevapları olumsuz cevaplar içeriyorsa Harmandalı Geri Gönderme Merkezi kaderine terk edilmiş demektir,” dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP’li Murat Bakan’ın sıklıkla gündeme getirdiği ve kamuoyunun dikkatini çeken Harmandalı Geri Gönderme Merkezi, İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu’nun da gündeminde. Komisyonun raporunda gündeme gelen sorunların yalnızca 18 Mart-13 Nisan tarihleri arasında alınan şikayetlerle oluşturulduğu dikkat çekti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202