CHP’li Kani Beko, Kemalpaşa’da kadın işçilerle buluştu

Kemalpaşa’da bir fabrikadaki kadın işçileri ziyaret ederek karanfil dağıtan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kadın işçilerin sadece 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hatırlamadıklarını, işçi haklarıyla ve sendikalaşmayla ilgili mücadelelerini yılın her dönemi her platformda haykırdıklarını ifade etti.

GÜNDEM 08.03.2020, 09:58
CHP’li Kani Beko, Kemalpaşa’da kadın işçilerle buluştu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İzmir’de bir dizi etkinliklere katılan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kemalpaşa’da bir fabrikadaki kadın işçilerle de buluşarak karanfil dağıttı. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli’nin de katıldığı ziyarette emekçi kadınların gününde onlarla bir arada olup onların sorunlarını dinleyen Beko, kadının çalışmasının bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin göstergesi olduğunu vurgulayarak tüm kadınlara emeklerinin ve haklarının karşılığı için mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

Kadın işçilerin sadece 8 Mart’larda hatırlanmaması gerektiğini belirterek, “Emekten, barıştan, kardeşlik, demokrasiden, adaletten yana olanların 100 yıl önce Amerika’da yaptıkları direnişi selamlıyorum. Gösterdikleri onurlu direnişle tarihe not düşen ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kendileriyle birlikte tüm kadınların emeğinin hatırlanmasına vesile olan o kadınları saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Kadın işçilerimiz başta olmak üzere tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin haklarını yılın her dönemi gerek Meclis kürsüsünden gerekse soru önergelerimiz, kanun tekliflerimizle ve alanda verdiğimiz desteklerle sürdürüyoruz. Kadın işçilerimizin kadın olmaktan doğan doğal hakları için her türlü mücadelesinde onların yanındayız. Evde hem ana hem eş hem de  kadın olmaktan kaynaklı zorlukların üstesinden gelerek çalışma hayatına büyük anlam ve değer katan kadın işçilerimizin sendikalı olmaları, hak ve taleplerini en iyi şekilde dile getirip yerine gelmesi için mücadelemizi veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Yaşasın eşitlik yaşasın demokrasi, yaşasın örgütlü mücadele!” açıklamalarında bulundu.

CHP’Lİ BALYELİ: HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Fabrika ziyaretini organize ederek kadın işçilere CHP’li Kani Beko ile birlikte karanfil ve hediye dağıtan CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli de tüm kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘yanınızdayız’ mesajı verdi. Kemalpaşa’nın İzmir’in önemli sanayi bölgelerinden biri olduğu ve kadın işçi sayısının da oldukça fazla olduğunu hatırlatan Balyeli, “Kadın işçilerimizin her zaman yanındayız. CHP örgütü olarak onlar için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız. Kadın işçilerimizin örgütlü ve haklı mücadelelerini destekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202