CHP’li Beko'nun ses getiren miting konuşması

1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdiği buluşmada sahneye çıkan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ülkemizin doğru olmayan dış siyaseti sebebiyle bir karmaşanın içinde sağa sola savrulduğunu ifade ederek, “Kanamakta olan Ortadoğu topraklarının içerisinde savrulurken barışı çok daha kuvvetli bir biçimde ifade etmemiz gerekiyor” diye konuştu

GÜNDEM 02.09.2019, 23:27
CHP’li Beko'nun ses getiren miting konuşması

1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin İzmir'in Gündoğdu Meydanı’nda organize ettiği kutlamaya katılım gösteren yüzlerce barış gönüllüsüne hitap eden CHP'li Beko, gerçekleştirdiği konuşmasına 1 Eylül’ün tarihine özet bir şekilde değinerek başladı. Beko, “54 milyon insanın hayatını kaybettiği 2. Dünya Savaşı sonrasında Hitler askerlerinin Polonya’yı işgal ederek dünya savaşının fitilini ateşlediği gün olarak tarihe geçen 1 Eylül, Dünya Barış Günü ilan edilmişti. Fakat maalesef geçen zaman diliminde, biz dünya halkları, emekçiler adına bu günü kutlamaktayken, dünyayı yöneten kuvvetler ise kan dökmekten, savaşmaktan ve vandallıktan Neyine vazgeçemedi. Başta coğrafyamız olarak bütün dünya genelinde silahlar var oldukça kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve yoksul yurttaşlarımız başta olmak kaydıyla tüm insanlık ciddi ve bedeller ödedi ve ödemeyi de sürdürüyor” diye konuştu. Ülkemizin günümüzde hâlâ savaş bölgesinin ortasında yer aldığını açıklayan Beko konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef Türkiye yurttaşı AKP iktidarının maceracı, teslimiyetçi yanlış dış siyaseti nedeniyle bir karmaşanın içinde savruluyor. Kanamakta olan Ortadoğu topraklarının içerisinde savrulurken barışı çok daha kuvvetli bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Bunu gerçekleştirirken senelerdir kanayan yaralarımızı da sarmamız mecbur"

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202