CHP'li Vekilden Bakan Pakdemirli'ye ihmal eleştirisi

İzmir'in yeşil alanlarını adeta saran ve üç gündür kontrol altına alınmaya çalışan orman yangını söndürme çalışmalarını bölgeye giderek inceleyen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, söndürme faaliyetlerinin detaylarını ve yapılan ihmalleri birer birer sıraladı

GÜNDEM 20.08.2019, 12:58
CHP'li Vekilden Bakan Pakdemirli'ye ihmal eleştirisi

İzmir Karabağlar'da başlayarak Menderes ve Seferihisar'a sıçrayıp büyüyen orman yangını üç gündür kontrol altına alınmaya çalışıyor. Orman Genel Müdürlüğü, belediye ekipleri ve bölgedeki yurttaşların orman yangınını söndür çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

TBMM Çevre Komisyonu Üyesi olan CHP'li Murat Bakan, iki gün boyunca bölgede incelemelerde bulundu. Sabah erken bir saatte Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile beraber yangının yaşandığı alana giden CHP'li Bakan, yaptığı incelemeler sonucunda söndürme çalışmaları hakkında detayları ve yapılan ihmalleri paylaştı.

Betwinner sans-serif; color: rgb(0, 0, 0);">Bakan bey havadan bakıyor yerden haberi yok

İzmir'in sahip olduğu akciğerlerinin yandığını ve yaklaşık 150 yaşında çam ağaçlarının bulunduğu büyük bir alanın üç gündür yanmaya devam ettiğini ifade eden CHP'li Bakan, tahmini olarak bin hektarlık alanın alev aldığını söyledi. Yangının kontrol altına alınamaması hakkında ciddi bir koordinasyon eksikliğinden söz eden CHP vekil, Bakan Pakdemirli'ye yüklenerek "Bakan Bey helikoptere binip havadan bakıyor ama aşağıdaki koordinasyonsuzluktan haberi yok" dedi.

Farklı kentlerden yangın bölgelerine gönderilen araçlarının yol ve iz bilmediklerini, bölgeye nasıl gideceklerini, ne yapacaklarını yöre halkına sorduklarını ifade eden CHP'li Bakan, yangın yerindeki arazözün su sıkmadığını ve buna tepki gösteren vatandaşa da arazöz görevlisinin "amirimden talimat gelmedi" cevabının verildiğini açıkladı. Ayrıca, araçların mazot sıkıntısı da çektiğini ifade eden CHP'li vekil, araçların mazot takviyesi yapamadığını, tanker eksikliğini ve araçların yangın alanını bırakıp mazot alama Gaziemir'e kadar gittiklerini birer birer anlattı.

Yorumlar (0)
19°
parçalı bulutlu
banner202