CHP'li Sertel Pakdemirli'yi istifaya çağırdı

İzmir'deki orman yangınlarını söndürme çalışmalarında ihmallere gelen tepkiler çığ gibi büyürken CHP'li Sertel, Bakan Pakdemirli istifaya çağırdı

GÜNDEM 20.08.2019, 17:06
CHP'li Sertel Pakdemirli'yi istifaya çağırdı

Karabağlar, Seferihisar ve Menderes ilçelerini etkisi altına alan ve uzun süren söndürme çalışmalarına rağmen hâlâ alevlerin yükseldiği İzmir'de, söndürme çalışmalarının yetersiz kalmasına ve ciddi koordinasyon eksikliğine, ihmallere rastlanması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel Bekir Pakdemirli'yi hedef aldı.

THK uçaklarının arızalı durumda olduğu açıklamasını yapan Bekir Pakdemirli'yi gerçeği söylemediği konusunda eleştiri yağmuruna tutan Sertel, yangın söndür çalışmalarının maliyeti nedeniyle iktidar cephesini İzmir'in yanışına seyirci kaldığını söyledi.

İzmirli Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin yangın söndürme uçaklarının, olay yerinde olmamasını THK uçaklarının arızalı olması şeklinde açıklama yapmasına sert Arzbet eleştiriler getiren CHP'li Sertel bu konuyu bizzat kendisinin özenle araştırdığını ve Bakan Pakdemirli'nin uçaklar hakkında yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi. Sertel basına verdiği demeçte THK yetkililerinin uçaklarda herhangi bir arıza bulunmadığını bildirdiğini belirterek, uçakların sadece birinin Menderes'te olduğunu ve diğer 5 uçağın ise Ankara'da beklediğini açıkladı. Bu konuyla ilgili THK uçaklarının kullanılmaması hakkında soru önergesi verdiğini de hatırlatan vekil, THK'den resmi bir bildiri beklemekte olduğunu ifade etti.

Bakan Pakdemirli istifa etsin

Uçakların saatlik ücretinin 100 bin türk lirasını bulduğundan dolayı, Bakanlığın bu maliyetten uçakları kiralamadığı iddialarının da olduğunu belirten CHP Milletvekili: "THK yetkilileri çıksınlar ve açıklama yapsınlar. Uçaklarında arıza olmadığını açıklasınlar ve ‘Yangın söndürme uçakları arızalı’ diyen bakan gereğini yapsın istifa etsin" diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202