CHP İZMİR'DE KONGRE GÜNÜ: İŞTE KRİTİK DETAYLAR...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde gözler gerçekleşecek olan il kongresine çevrildi. Celal Atik Spor Salonu'nda 10.00'da başlayan kongrede il delegeleri sandık başına giderek, il yönetim ve disiplin kurulu ile kurultay delegelerini seçecek. İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığa tekrar seçilmesine kesin gözü ile bakılıyor.

GÜNDEM 08.02.2020, 12:41 09.02.2020, 00:15 Özgür Çakar / [email protected]
CHP İZMİR'DE KONGRE GÜNÜ: İŞTE KRİTİK DETAYLAR...

İzmir Gündem/Buse Erdil


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nde bugün kongre heyecanı yaşanıyor.kongresine çevrildi.Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel'in yanısıra Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ve Ezgi Deniz Urunga adaylığını açıklamıştı.


DENİZ YÜCEL'İN BAŞKANLIĞI KESİN GİBİ
İlçe Başkanları ve delegelerin büyük bir kısmının desteğini alan Deniz Yücel'in il başkanı olmasına kesin kesin gözü ile bakılıyor. Cüneyt Oğuz ve Ezgi Deniz Urunga 63 imzayı bulması halinde adaylıkları resmileşecek.


DİVAN BAŞKANI KARACA
Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel kongre açılışında yaptığı konuşmada 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin mimarı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altını çizerek CHP İzmir olarak teşekkürlerini iletti. CHP İzmir İl Kongresi Divan Başkanlığına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca seçildi.


ÖNEMLİ İSİMLER KONGREYE KATILDI
CHP İzmir İl Kongresine,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'li İzmir Milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan,Hüseyin Aydın, Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner ve Balıkesir Eski Milletvekili Mehmet Tüm katıldı.


ÇİZİK YEMEK İSTEMEYENLERİN BLOK İNADI
Deniz Yücel ve ekibinin çarşaf liste isteğine karşı Büyükşehir ekibinin yanı sıra Murat Bakan,Bedri Serter ve Mahir Polat'ın blok listeden yana tavrı söz konusu. Delegelerden kendilerine yakın isimlerin çizik yiyebileceği endişesi taşıyan Tunç Soyer,  Murat Bakan ve ekibi blok liste istiyor. 

TUNÇ SOYER VE EKİBİNDE ÇİZİK KAYGISI
Delegeler il yönetimine ve kurultay delegeliğine aday olan isimleri de seçecek. Kongrede 30 ilçede seçilen 600 delege dışında doğal delege olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, İl yönetimi ve il disiplin kurulu üyeleri de oy kullanacak. Delegeler il başkanı dışında, 56 kişilik kurultay delegesi, 30'ar asil ve yedek il yönetimi ile 9 kişilik disiplin kurulunu da seçecek.

BLOK TALEBİ RED EDİLDİ

Divana sunulan kongrenin blok liste ile yapılması talebi oy çokluğu ile red edildi.

Çarşaf liste "M" harfi ile başlayacak.

Deniz Yücel dışındaki 2 aday gerekli imzayı toplayamadığı için  Deniz Yücel tek aday olarak seçime katılacak. 

Ayrıntılar gelecek...


 

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202