CHP İZMİR GENÇLİK SEÇİMLERİNE SİYASİ BASKI VE ŞAİBE DAMGA VURDU!

CHP İzmir İl Gençlik Kongresi bugün gerçekleşti. Kongreye ise siyasi baskılar ve tutanaklar damgasını vurdu.

GÜNDEM 29.08.2020, 21:48 29.08.2020, 22:06 ozgur cakar
CHP İZMİR GENÇLİK SEÇİMLERİNE SİYASİ BASKI VE ŞAİBE DAMGA VURDU!


İZMİR GÜNDEM- Türkiye ve dünyayı etkisine alan kovid pandemisi nedeniyle ertelenen CHP İzmir İl Gençlik Kongresi bugün yapıldı. Güne 4 aday ile başlayan kongrede, 2 adaylı bir seçime döndü.


Kongre için Mert Anıl Akgül,Burak Kotan,Uygar Yıldırım ve Cevat Eren Aslan olmak üzere 4 isim aday oldu. Kongrenin başlaması ile birlikte Uygar Yıldırım çekildiğini açıkladı. Daha sonra ise diğer bir aday Cevat Eren Aslan yaptığı açıklamada  Burak Kotan lehine çekildiğini duyurdu.


GENÇLERİN SEÇİMİNE 3 İSİMDEN RAHATSIZ EDEN MÜDAHALE
Kongrede en çok tartışılan konu ise gençlik kolları seçimleri olmasına rağmen, İzmir Büyükşehir Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir Milletvekili Mahir Polat ve Belediye Meclis Üyesi İrfan Önal'ın müdahil olması oldu.İzmir Gündem Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre bu isimlerin Burak Kotan'ın kazanması için delegelere baskı yaptıkları iddia edildi.


SEÇİM SONUÇLARINDA ŞAİBE
Açıklanan sonuçlara göre Burak Kotan'a 151 oy çıkarken Mert Anıl Akgül'e ise 143 oy çıktı. Edinilen bilgilere göre 15 civarında oyun geçersiz sayıldığı ifade edildi.Listede Burak Kotan'ın çok sayıda çizik yediği iddia edildi. Mert Anıl Akgül'ün oylamaya itiraz etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202