Çeşme otellerinde adım atacak yer kalmadı

İzmir'in Çeşme ilçesinde Kurban Bayramı öncesinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Otelciler gelecek tatilcileri şimdiden uyardı.

GÜNDEM 10.08.2019, 16:52
Çeşme otellerinde adım atacak yer kalmadı

İzmir'in gözde turizm merkezlerinden olan Çeşme'de bayram öncesinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Adeta tatilcilerin akınına uğrayan tatil beldesinde boş oda bulmak neredeyse imkansız. Oteller tarafından yapılan açıklamaların ardından doluluk oranının yüzde 100 seviyelerine kadar ulaştığı tespit edildi. 

Tatilciler Çeşme'yi tercih ettiler

Kurban Bayramı öncesinde yazın son ayında tatillerini değerlendirmek isteyen tatilcilerin Ege Bölgesinde bulunan tatil beldelerini daha fazla tercih ettikleri görüldü. Özellikle yazın tatilcilerin uğrak mekanı olan Çeşme'de otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyelerine ulaştı. Kurban Bayramı dolayısıyla yaşanan bu yoğunluk şimdiden belediyeyi de harekete geçirdi. 300 belediye çalışanının vardiyalı olmak üzere Sekabet bayram boyunca kesintisiz bir şekilde hizmet vermeleri bekleniyor. 

Otelciler ise tatile aniden çıkmaya hazırlanan tatilcileri şimdide uyarmaya başladılar. Rezervasyonları olmayan tatilcilerin oda bulmak umudu ile beldeye gelmemeleri yoksa mağduriyet yaşayabilecekleri ifade edildi. Çeşme'de tatil yapacak olan vatandaşların bu süreci huzurlu ve keyifli geçirmeleri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Pek çok otelin rezervasyon hizmetleri bayram sonuna kadar kapandı. Herhangi bir huzursuzluğun ve taşkınlığın yaşanmaması için güvenlik önlemlerinin sıkı sıkıya alındığı ve 13 bin 400 polis ve bekçinin nöbet sistemine bağlı olarak çalışma gerçekleştirecekleri öğrenildi. 

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202