Ceren Yaşamak İçin Yardım Bekliyor

İzmir’de yaşayan ve geçirdiği trafik kazasında yatağa bağımlı hale gelen 10 yaşındaki Ceren Kılınç, kök hücre tedavisi olmayı bekliyor.

Ceren Yaşamak İçin Yardım Bekliyor

Geçtiğimiz yıl 1 Ekim tarihinde, İstanbul’daki yakınlarının düğününden İzmir’e dönen Kılınç ailesi, Bursa’da trafik kazası geçirdi. Araçta bulunan Faden Kılınç (45) yaşanan trafik kazasında, Jandarma Uzman Çavuş olan oğlu Avni Kılınç’ı (26), annesi Fatma Karabulut’u ve yengesi Gülüstan Karabulut’u kaybetti. Aynı kazada boynunda kırıklar oluşan Faden Kılınç’ın 10 yaşındaki kızı Ceren Kılınç ise geçirdiği beyin kanaması sonucu yatağa bağımlı hale geldi. Talihsiz çocuğun annesi Faden Kılınç ve babası Mehmet Kılınç, doktorların “yaşamaz” dediği 4’üncü sınıf öğrencisi Ceren için bütün doktorları gezdi. En sonunda İstanbul Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Serdar Kabataş’a ulaşan aile, raporları gönderdikten sonra Ceren'in kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuşabileceği yanıtını aldı. İddialara göre hastane, mevzuat gereği yılda sadece 3 hastayı tedavi edebiliyor. Kızları Ceren’in geçirdiği nöbetlerin arttığı ve durumunun gün geçtikçe ağırlaştığını söyleyen baba Mehmet Kılınç, “Doktora kızımızın filmlerini gönderdik. Çocuğun filmlerini inceledi, onu sıraya alacağını ancak 6 ay boyunca kendilerinden bir şey beklemememizi söylediler. Bunun nedeni de hem yoğunluktan kaynaklı hem de Sağlık Bakanlığı yılda yalnızca 3 hastaya bu tür tedavi için izin veriyor. Bu 3 hastadan biri biz olacak mıyız, olmayacak mıyız bilmiyoruz. Ama bu tür bir tedaviden sonuç alabilmek için de olayın ardından 2 yıl içerisinde tedavinin yapılması gerektiği söyleniyor. 2 yılı geçerse sonuç alınamayacağı söyleniyor. Bizim zaten bir yılımız geçti” dedi.

Ceren için fazla zaman kalmadığını belirten Mehmet Kılınç, “Ocak ayında çağrılıp çağrılmayacağımız belli değil. Bir sürü hasta var. Bu tedavinin yurt dışında 150 bin dolara yapıldığını öğrendik ama bu masrafları bizim karşılamamız mümkün değil. Bunun için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yazı yazdık. İzmir Valiliği'ne de yardım kampanyası başlatabilmek için başvuruda bulunduk. Kızımın tedavi ettirilmesini istiyoruz. Ben 26 yaşındaki çocuğumu elimle toprağa verdim. Bir yıldır da Ceren'in yaşaması için çabalıyoruz. Devlet benim çocuğuma sahip çıksın. Kök hücre tedavisi bize umut oldu” diye konuştu.

Kazanın ardından Ceren’e bakabilmek için istifa eden ve kızını mama ile besleyen baba, “Odasında oksijen tüpü ve mama makinası var. Nabzını ölçmek için cihaz kullanılıyor. Eşim de kazanın ardından çalışamaz oldu. Eş dostların yardımı ile ayakta kalıyoruz” dedi. Anne Faden Kılınç da, “Cerenimi ayağa kaldırsınlar. Bizim tek savaşımız bunun için. Birini toprağa verdik, bunu da toprağa vermek istemiyoruz. Bir yıldır eş dost yardımı ile emek harcıyoruz. Kızımızı kaybetmemek için savaşıyoruz. Ceren çok hareketliydi. 'Anne ben pilot olayım, seni uçaklara bindirip gezdireyim' derdi. Bazen çok konuşuyordu, 'Ceren sus biraz' diyordum ama şimdi 'anne' veya 'baba' desin diye gözüne bakıyoruz. Hem oğlum, hem annem, hem de yengemi kaybettik. Hiç birinin acısını yaşayamadık. Çünkü Ceren'i kaybetmeyelim diye uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile, kızlarının tedavi edilmesi için yardım bekliyor.

Yorumlar (0)
26°
parçalı bulutlu
banner202