Çanakkale Gelibolu'da korkutan yangın hakkında ilk açıklama

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde meydana gelen korkunç orman yangınının ardından ilk açıklama Bakan Pekdemirli'den geldi.

GÜNDEM 11.08.2019, 09:42
Çanakkale Gelibolu'da korkutan yangın hakkında ilk açıklama

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde dünden bu yana devam eden korkunç orman yangını hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilk kez bir açıklamada bulundu. Orman yangınının ekipler tarafından gerçekleştirilen ummalı çalışma sonrasında kontrol altına alındığı bilgisini verdi. Orman yangınlarının yanı sıra ortaya bölgede arka arkaya gelen büyük patlamaların yaşandığı iddia edilmişti. Bu konu hakkında da iddialara açıklık getirdi. 

Patlama haberleri gerçekmiş

Büyük Çanakkale Savaşları'nın yaşanmış olduğu, şehitliklerin ve anıtların bulunduğu Gelibolu Yarımadası üzerine Behramlı Köyü yakınlarında dünden bu yana devam eden orman yangının büyük bir kısmı ekipler tarafından kontrol altına alındı. Helikopterlerle yapılan müdahale sabaha Vdcasino kadar devam etti. 

Özellikle bölgede esen poyraz ateşin ormanlık alanda hızla ilerlemesine neden oldu. Ayrıca bölgede bulunan yerleşim yerlerini tehdit etme tehlikesine karşı önlem alındı. 

Bölgeden yer yer patlama seslerinin gelmesi çevrede yaşayan vatandaşların daha büyük panik yaşamasına neden oldu. Bunun üzerine Bakan Pekdemirli yaptığı açıklamalarda patlama iddialarını da doğruladı. Bu konuda 'Bölgede geçmişte ciddi bir savaş meydana gelmiş. Yer yer mühimmatlar hala bulunuyor. Yangının etkisi ile patlamalar meydana geldi. Yangının tamamen kontrol altına alındığını söyleyemeyiz. Ancak bu bölgede tehlike son buldu diyebiliriz' açıklamalarını yaptı.

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202