Bunun adı ''safkan eziyet'' Yaşananlara tepki yağıyor!

Türkiye Jokey Kulübü, 2 Şubat 2020 tarihindeki İzmir koşusunda Can Dadaş isimli ata şiddet uygulanması hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 04.02.2020, 13:15 04.02.2020, 14:15
Bunun adı ''safkan eziyet'' Yaşananlara tepki yağıyor!

İşte Türkiye jokey Kulübü'nün açıklaması

02.02.2020 tarihinde İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleştirilen 9 Eylül Koşusu öncesinde Eyerleme Mahallinde Can Dadaş isimli safkana ilgilisi tarafından yapılan kabul edilemez derecedeki sert muamele, Kulübümüz ve atçılık camiası tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır.

Kulübümüz; Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve yarışların kurallarına göre yönetilmesini sağlayan Yarış Komiserleri ile temas halinde olup, Can Dadaş’ın ilgilisine Yarış Yönetmeliğine uygun şekilde gereken en ağır cezanın verilmesi noktasında konunun takipçisidir.

Atın ilgilisine verilecek olan cezaya karar verildiğinde, kamuoyunu aydınlatmaya yönelik açıklama Kulübümüz tarafından en kısa sürede yapılacaktır.

Ayrıca, ilgili Yönetmelik çerçevesinde Bakanlığımız Yarış Komiserler Kurulu’nca verilecek cezaya ek olarak, Kulübümüz tarafından söz konusu şahıs hakkında Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde suç duyurusunda bulunmak için gerekli sürecin başlatıldığını da kamuoyunun bilgisine önemle sunarız.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202